Petter Anderssons säsong över

Korsbandet rök för svensken i Groningen. Blir borta från spel över ett halvår.


Den förre hammarbyaren Petter Andersson råkade ut för en tuff skada i helgens ligamatch mot Ajax. Värsta tänkbara scenario befarades och nu har läkarna konstaterat att det är så: Korsbandet är av.

– Säsongen är över. Det här lär ta cirka sex månader innan det läker ihop och det är naturligtvis väldigt tråkigt, säger Petter Anderssons agent Martin Dahlin till eurosport.se.

Andersson hade minst sagt en jobbig natt.

– Knäet blev stelt direkt etfer matchen, jag kunde inte röra mig och fick väldigt ont. I natt sov jag knappt alls, säger Andersson till Groningens hemsida.

Det som sker nu är operation av det skadade knäet och sedan kommer tiden fram till och under sommaren tillbringas först på kryckor och sedan med rehabilitering.

– Jag vet inte om jag kommer stanna i Nederländerna eller åka till Sverige. Det här var det värsta beskedet jag kunde få, säger Andersson.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.