Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Petters säsong över?

Sport | 26/01/2009 06:27

– Det känns som min säsong är över nu, säger Petter Andersson.

Petter Anderssons säsong kan vara över. Det tror han själv åtminstone.

Den 23-årige mittfältaren från norrländska Ljusvattnet var just tillbaka från skada när han med tio minuter kvar fick komma in i Groningens vinstmatch mot topplaget Ajax. På stopptid fick han en motståndarspelare över sig i en närkamp, och föll genast ihop. Han tog sig åt knäet, vred sig i smärtor och vinkade omedelbart på hjälp från läkare.

– Jag kände att jag bara ville stoppa honom så jag sträckte ut mitt vänsterben och han sprang över det. Det gjorde förbannat ont, säger Petter i en intervju med Norran under söndagsnatten.

Ännu vet man inte hur allvarlig skadan är, men det kan handla om ett rejält uttänjt ledband i knäet, alternativt att korsbandet har gått av.

– Det skulle inte vara roligt. Det känns som min säsong är över nu. Jag äter kraftiga smärtstillande medel, men jag har så fruktansvärt djävla ont i knäet, säger en mycket uppgiven Petter till Norran.

Petter har haft en tung period. Han mådde mentalt dåligt och har flera gånger berättat att han tappat suget för fotblollen. Men nu var han på gång igen.

– Och så händer en sådan här skitsak. Timingen är inte den bästa nu heller. Jag var just på väg att slå mig in i landslagstruppen, många nya killar får ju chansen nu. Dessutom var jag på väg att komma in bra i Holland nu också, säger den förre Hammarbyspelaren til Norran.

Om det visar sig stämma att korsbandet är av så kan Petter Andersson bli borta i sex-sju månader från fotbollen. Besked ifrån undersökningarna kommer inom ett par dagar, skriver Norran.

Skrivet av: