Måndag 5 Dec
Stockholm

Svennis på plats - vill sänka Lagerbäck

Sven-Göran Eriksson lyckades aldrig besegra Sverige, trots tre försök som England förbundskapten. Nu vill han bryta trenden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

– Jag hoppas vinna den här gången, säger "Svennis" till Fotbollskanalen minuterna efter att han anlänt med sitt mexikanska landslag i San Francisco.

När Sven-Göran Eriksson var förbundskapten för England lyckades han aldrig besegra Lars Lagerbäck, trots tre försök. 1-1 i VM 2002, 2-2 i VM 2006 och 1-0 till Sverige i en träningslandskamp inför EM 2004 blev "Svennis" facit.

Den här gången är förutsättningarna annorlunda. "Svennis" ställer upp med ett nytt gäng. Och måste förmodligen vinna för att slippa få sparken. Matchen mot Sverige kan därför avgöra svenskarnas öde i Mexiko.

– Den är viktig, vi har ganska mycket skador på spelare som vi har i Europa plus avstängningar, så det kan nog bli ganska många av de här som kan bli aktuella för matchen mot USA. Och resultatet är alltid viktigt, det är inget att tveka om, speciellt på bortaplan, där har vi inte direkt rosat marknaden, säger Erikssons assistent Hasse Backe till TT.

Mexiko inleder slutomgången i det nordamerikanska VM-kvalet samma dag som Sverige träningspelar borta mot Österrike. Och det blir stenhårt direkt när man bortaspelar mot de nordamerikanska mästarna USA i Ohio. Sedan följer Honduras och Costa Rica.

– Matchen mot USA är visserligen en av tio matcher, men vi har inte vunnit på tio år, tror jag, i USA, säger Backe till TT.

Matchen mellan Mexiko och Sverige på onsdag spelas 19.30 lokal tid på McAfee Coliseum i Oakland.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.