Tisdag 29 Nov
Stockholm

Rasmus Elm hyllas för sin insats

"En bra 20-åring". Så sade Sven-Göran Eriksson om Rasmus Elm efter landskampen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Trots 50 000 fans på Alameda County Coliseum gjorde en av Kalmar FF:s tre "Elmar" en beundransvärd debut. Rasmus Elm var matchens överlägsna gigant och fördelade bollar som om han vore självaste Zidane.

Inte en passning slogs bort på 90 minuter och han assisterade till Alexander Farneruds mål med en häftig crossboll, stillastående utan att ha tittat upp. Dessutom var det Elm som passade fram Daniel Nannskog till dennes friläge som borde förvaltats bättre. 20-åringen hyllades efter matchen väl förtjänt av Sven-Göran Eriksson.

– Det är en bra 20-åring. Det är många bra unga spelare i det laget som säkert kommer att bli ännu bättre. Grattis Sverige, säger Svennis, som har ett betydligt tuffare läge på posten som Mexikos förbundskapten, till fotbollskanalen.se.

Huvudpersonen själv var givetvis nöjd med vad han presterat.

– Jag är oerhört nöjd med både min och lagets insats. Vi utnyttjar vår chans och spelar riktigt bra, säger Rasmus Elm.

Många menar nu att den yngste Elm-brodern borde bli uttagen till VM-kvalet mot Portugal i mars. Så långt vill dock matchhjälten själv inte tänka.

– Skitsvårt att säga, jag är öerhört nöjd med vad jag gjort på det här lägret och att jag lärt känna alla ledare och andra spelare, säger han.

Rasmus Elm kommer garanterat bli en viktig landslagskugge under U-21 EM i Sverige i sommar

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.