Rasmus Elm hyllas för sin insats

"En bra 20-åring". Så sade Sven-Göran Eriksson om Rasmus Elm efter landskampen.


Trots 50 000 fans på Alameda County Coliseum gjorde en av Kalmar FF:s tre "Elmar" en beundransvärd debut. Rasmus Elm var matchens överlägsna gigant och fördelade bollar som om han vore självaste Zidane.

Inte en passning slogs bort på 90 minuter och han assisterade till Alexander Farneruds mål med en häftig crossboll, stillastående utan att ha tittat upp. Dessutom var det Elm som passade fram Daniel Nannskog till dennes friläge som borde förvaltats bättre. 20-åringen hyllades efter matchen väl förtjänt av Sven-Göran Eriksson.

– Det är en bra 20-åring. Det är många bra unga spelare i det laget som säkert kommer att bli ännu bättre. Grattis Sverige, säger Svennis, som har ett betydligt tuffare läge på posten som Mexikos förbundskapten, till fotbollskanalen.se.

Huvudpersonen själv var givetvis nöjd med vad han presterat.

– Jag är oerhört nöjd med både min och lagets insats. Vi utnyttjar vår chans och spelar riktigt bra, säger Rasmus Elm.

Många menar nu att den yngste Elm-brodern borde bli uttagen till VM-kvalet mot Portugal i mars. Så långt vill dock matchhjälten själv inte tänka.

– Skitsvårt att säga, jag är öerhört nöjd med vad jag gjort på det här lägret och att jag lärt känna alla ledare och andra spelare, säger han.

Rasmus Elm kommer garanterat bli en viktig landslagskugge under U-21 EM i Sverige i sommar

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.