Krisklubben till final – efter stor dramatik

Hammarby är klara för final i Svenska Cupen efter att ha slagit ut Kalmar på straffar.

Hallenius klar för Genoa

Efter många turer som även innebar att ett flertal högt uppsatta personer inom Hammarby avgick blev Linus Hallenius till slut klar för italienska Genoa.

Övergången satt hårt inne. Först rapporterades det om att han var klar för den italienska klubben - och bara dagen senare såg det ut som att affären hade stoppats. Till slut fick dock anfallaren sin vilja igenom och såldes till Genoa för cirka 17 miljoner kronor.

STOCKHOLM. ”Bajen”, utan Linus Hallenius i dagens match, hade tidigare slagit ut lag som Trelleborg, Elfsborg och Brommapojkarna innan Kalmar åkte upp till Stockholm. I superettan har man floppat rejält och man blir kvar där ytterligare en säsong.

Det var hemmalaget som tog ledningen i matchen efter 26 minuters spel. Marcus Thörnstrand nickade in Fadi Malkes hörna. Tre minuter före halvtidsvilan gjorde Sebastian Castro-Tello 2-0 efter att ha skarvat in ett inlägg från Petter Furuseth.

Kalmar kom dock tillbaka i den andra halvleken. Med kvarten kvar reducerade Daniel Sobralense och åtta minuter senare sköt Erik Israelsson matchen till förlängning. I slutskedet av förlängningen visades Sebastian Bojassen ut efter att ha dragit på sig sitt andra gula kort. Trots det fick matchen avgöras på straffar.

Stor matchhjälte för hemmalaget blev Christer Magnusson som sköt in straffen som betydde 6-5.

Wow, vilket drama. Bajen till cupfinal efter straffar. Paulus Arajuuri och Rydström syndabockar för KFF. Snacka om att rädda säsongen...”, skriver Expressens fotbollsreporter Daniel Kristoffersson på Twitter.

Nu har de stor chans att få spela i Europa nästa säsong i och med att om vinnaren av allsvenskan även vinner cupen så går Europaplatsen till tvåan.