Så här kommer det se ut redan i premiären.
1 av 3
Så här kommer det se ut redan i premiären. - Foto: MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN
Publiktrycket lär vara enormt i den hetaste premiären på länge.
2 av 3
Publiktrycket lär vara enormt i den hetaste premiären på länge. - Foto: MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN
Får Djurgården jubla igen?
3 av 3
Får Djurgården jubla igen? - Foto: MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN

Schemat ute - Rivstartar med Stockholmsderby

Det allsvenska spelschemat 2011 är släppt. Det mest anmärkningsvärda är rivstarten i Stockholmsfotbollen - AIK möter Djurgården redan i premiären.


Så här kommer den första omgången att spelas:

IFK Norrköping - GAIS

Trelleborgs FF - Malmö FF

Djurgården - AIK

Syrianska FC - Gefle IF

Mjällby AIF - Helsingborgs IF

IFK Göteborg - Örebro SK

IF Elfsborg - BK Häcken

Halmstad BK - Kalmar FF

Klicka här för att se hela det preliminära spelschemat.

STOCKHOLM. Det svenska fotbollsförbundet presenterade idag det preliminära spelschemat för den Allsvenska säsongen 2011. Ett spelschema som väcker mer uppmärksamhet än på länge och sätter igång snacket rejält i fotbollssverige.

Den stora snackisen handlar främst om det heta Stockholmsderbyt redan i premiäromgången. Söndagen den fjärde april klockan 20:00 möts AIK och Djurgården i ett premiärderby på Råsunda. En premiär som lär bli den hetaste på länge.

Fyra år sedan sist

Senast en premiäromgång präglades av ett Stockholmsderby var dock inte allt för länge sedan, även om det derbyt inte var lika hett. År 2007 gjorde Brommapojkarna debut i Allsvenskan genom att slå Djurgården i premiären när Joakim Runnemo gjorde matchens enda mål.

Derbyrik premiäromgång

Som om ett Stockholmsderby inte vore nog får även ett Skånederby plats i årets första omgång. Det prestigefyllda mötet mellan Trelleborg och Malmö FF utgör årets andra match söndagen den tredje april klockan 16:00. Fotbollsförundet verkar ha satsat hårt på att rivstarta den kommande säsongen.

Den absolut första matchen kommer dock inte vara ett derby, om än en het match. Årets första avspark görs nämligen när nykomlingen Norrköping tar emot GAIS klockan 14:00 hemma på Parken, även det söndagen den tredje april.

Premiär i mars slopas

Just årets premiärdatum, tredje april, har blivit extra uppmärksammat efter förra årets Allsvenska start redan den 13:e mars. Då blev premiären en iskall historia både vädermässigt och framgånsmässigt, och förhoppningsvis ska fotbollsplanerna se något bättre ut när det nu skiljer sig 21 dagar från förra årets premiär.

Så här såg det ut senast det var "tvillingderby" i Allsvenskan.

AIK
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!