Torsdag 21 Okt
Stockholm

Elfsborgs stjärnmittfältare tränar igen

Anders Svensson och Stefan Ishizaki tränar för fullt efter fyra månaders frånvaro.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

September månad var ingen bra månad för Elfsborg. Först fick Stefan Ishizaki en spricka i knäskålen, och mindre än en vecka senare var det Anders Svenssons tur att kasta in handduken i jakten på det allsvenska guldet. Trots saknaden av sina två stjärnmittfältare kämpade Elfsborg hela vägen fram till målsnöret, men guldet gick till slut till Kalmar.

Nu är det andra tongångar i Elfsborgslägret. Både Svensson och Ishizaki kunde från och med i går träna för fullt igen och i och med värvningen av Martin Ericsson ser Elfsborg ut som klara guldkandidater.

– Riktigt skönt att vara tillbaks. Även om jag kunnat träna hårt ett tag nu så kan man väl säga att jag är friskförklarad nu. Jag kan köra för fullt och det finns inga moment jag inte kan vara med på. Men jag är ju inte helt hundra än, efter så lång tid. Det finns fortfarande en del att jobba på, säger landslagets viktige mittfältare Anders Svensson till Aftonbladet.

– Jag körde mitt andra pass med boll i dag (lördag) men har inte varit med i spel ännu. Jag kör lite passningsövningar och springer mellan koner, säger högermittfältaren Ishizaki till Eurosport.

I dag satt båda på läktaren när Elfsborg tog emot Helsingborg utan Henrik Larsson.

– Jag är ganska van vid att sitta på läktaren. Man har ju varit avstängd några gånger, skojar Ishizaki som innan skadan nådde en formtopp som skrämde slag på allsvenskans vänsterbackar.

Med träningsdebuten avklarat de friskförklarade mittfältsvirtuoserna på träningslägret i soliga Spanien.

– Vi åker den andra mars och jag hoppas verkligen kunna vara med då. Det känns bra nu, förklarar en hoppfull Ishizaki för Eurosport.

– Målsättningen var att komma tillbaks och kunna spela matcher på träningslägret i Spanien, vi åker i slutet på februari. Men nu kan det faktiskt bli någon halvlek tidigare än så, säger Svensson till Aftonbladet.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela