Trelleborg krossade Elfsborg

Landslagsmittfältaren Anders Svensson gjorde comeback i förlustmatchen.

0-3 blev slutresultatet när Elfsborg under tisdagskvällen tog emot Trelleborg i en träningsmatch hemma på ett kylslaget Borås Arena.

Landslagets veteran och mittfältsstjärna Anders Svensson gjorde efterlängtad debut när han efter nästan ett halvårs frånvaro byttes in direkt efter halvtid. Och även om Svensson gjorde bra ifrån sig under sin halvlek så var det bortalaget Trelleborg som imponerade mest.

Defensiven var oerhört stabil, och effektiviteten i anfallsspelet bra. Redan i nionde matchminuten kom den förre Elfsborgsanfallaren Joakim Sjöhage runt på vänsterkanten och slog ett inlägg mot Kristian Haynes, som lätt satte bollen i mål.

I 37:e minuten kom 0-2-målet när Andreas Drugge, en annan gammal Elfsborgspelare, nickade bollen ribba in efter en hörna.

Drugge blev sedan tvåmålsskytt genom att punktera matchen redan en kvart in på andra halvlek, efter ett tveksamt ingripande av Boråslagets målvakt Abbas Hassan.

Gårdagens citat från Elfsborgstränaren Magnus Haglund blir lätt skrattretande efter dagens överkörning av Trelleborg.

– Vi visar vilken bredd vi har. Men det måste vi också ha om vi ska lyckas i serien, cupen och i Europa-spelet, sa Magnus Haglund till FotbollDirekt i går.