Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svennis tar på sig skulden

Sport | 12/02/2009 16:22

Vill inte att någon skugga ska falla på förbundet.

Mexikos förlust mot arvfienden USA innebär att Sven-Göran Eriksson hänger allt lösare som förbundskapten. Nu pekar Svennis fingret på den skyldige: han själv.

– Bara för att vi förlorar mot USA och en träningsmatch mot Sverige så kan man inte skylla på herrarna som sitter här (förbundspamparna), skyll på mig, på laget, inte på dem för de har gjort allt vi behöver, säger Sven-Göran Eriksson.

Svennis kritiseras hårt i mexiaksnak tidningar dagen efter förlusten. Kanske är hans försvar av förbundet – som är hans arbetsgivare – också ett sätt att försöka hanka sig fast vid jobbet.

– Anledningen för att det mexikanska landslaget inte vann nu har inget med förbundet att göra, absolut inte. Det är fel att tro så. Allt som jag vill ha för att förbereda oss, tid, med mera, det får jag, allt de gör är att ge mig stöd. Allt som laget behöver har vi förbundet till hundra procent bakom oss, säger Sven-Göran Eriksson till El Universal.

Skrivet av: