Elfsborgs nyförvärv avgjorde mot MFF

Niklas Hult är ny från Värnamo – nu vill han ta en plats i Elfsborg.


I förra träningsmatchen fick Värnamofärvärvet Niklas Hult. Det fick han även mot Malmö FF hemma på Borås Arena. Inom nya hemmapubliken fick Hult göra sitt första mål i Elfsborgströjan. Då stod det redan 1-0 efter mål av James Keane.

– Det var fint spelat av (Henrik) Svedberg. Jag hade egentligen bara att lägga in den, säger 19-årige Hult till Borås Tidning.

I Elfsborg saknades Anders Svensson, Stefan Ishizaki, Teddy Lucic och Martin Ericsson. Ändå var boråsarna totalt överlägsna Malmö i andra halvlek. Men MFF-tränare Roland Nilsson är inte orolig.

– Hade vi spelat dåligt i båda halvlekarna så hade jag varit orolig. Det finns också förklaringar till att det vi tappade i andra halvlek, säger han till Sydsvenska Dagbladet.

Vilka var då dessa förklaringar?

– När jag ställde frågan efter matchen så visste killarna exakt vad som hände. Vi gick från att spela som ett lag till bli en samling individer. Vi tappade mentalt och det gick ut över inställningen. Delvis berodde det på några byten som gjordes i början av andra halvlek, säger Roland Nilsson till Sydsvenska Dagbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

1 timme sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

1 timme sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

2 timmar sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

3 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

idag 16:48
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.