Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Elfsborgs nyförvärv avgjorde mot MFF

Sport | 14/02/2009 20:29

Niklas Hult är ny från Värnamo – nu vill han ta en plats i Elfsborg.

I förra träningsmatchen fick Värnamofärvärvet Niklas Hult. Det fick han även mot Malmö FF hemma på Borås Arena. Inom nya hemmapubliken fick Hult göra sitt första mål i Elfsborgströjan. Då stod det redan 1-0 efter mål av James Keane.

– Det var fint spelat av (Henrik) Svedberg. Jag hade egentligen bara att lägga in den, säger 19-årige Hult till Borås Tidning.

I Elfsborg saknades Anders Svensson, Stefan Ishizaki, Teddy Lucic och Martin Ericsson. Ändå var boråsarna totalt överlägsna Malmö i andra halvlek. Men MFF-tränare Roland Nilsson är inte orolig.

– Hade vi spelat dåligt i båda halvlekarna så hade jag varit orolig. Det finns också förklaringar till att det vi tappade i andra halvlek, säger han till Sydsvenska Dagbladet.

Vilka var då dessa förklaringar?

– När jag ställde frågan efter matchen så visste killarna exakt vad som hände. Vi gick från att spela som ett lag till bli en samling individer. Vi tappade mentalt och det gick ut över inställningen. Delvis berodde det på några byten som gjordes i början av andra halvlek, säger Roland Nilsson till Sydsvenska Dagbladet.

Skrivet av: