Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Manchester City dödar fotbollen"

Sport | 18/02/2009 13:10

FC Köpenhamns tränare Ståle Solbakken tror att oljemiljarderna kan vara ett problem.

På torsdag möter FC Köpenhamn – med svenskarna Johan Wiland, Oscar Wendt och Mikael Antonsson i truppen – nyrika Manchester City i Uefacupen. FCK:s tränare Ståle Solbakken är rädd för att Citys vilda viftande med klubbens checkhäfte kan bli fotbollens död på sikt.

– Det är ju våldsamma belopp som har nämnts. Jag tror dessvärre att så våldsamma summor kan göra att fotbollen dör på sikt, säger FCK-tränaren.

– Det skapas helt enkelt ett för stort mentalt avstånd mellan det som vi kallar verkligheten och spelarna i klubben, säger Ståle Solbakken till Extrabladet.

Med pengarna från de nya ägarna från Abu Dhabi lyckades Manchester City värva Robinho från Real Madrid. Men på Milans Kaká gick de bet – trots ett bud som hade bräckt alla tidigare övergångssummor och löner. Något Solbakken tror hänger ihop med att klubben saknar traditioner - åtminstone i den absoluta toppfotbollen.

– Manchester har hämtat Wayne Bridge trots att han bara är en marginellt bättre än den ytterback den hade tidigare. det visar lite på hur svårt det är att hamta de bästa även om man har en massa pengar, säger Ståle Solbakken till Extrabladet.

Skrivet av: