"Manchester City dödar fotbollen"

FC Köpenhamns tränare Ståle Solbakken tror att oljemiljarderna kan vara ett problem.


På torsdag möter FC Köpenhamn – med svenskarna Johan Wiland, Oscar Wendt och Mikael Antonsson i truppen – nyrika Manchester City i Uefacupen. FCK:s tränare Ståle Solbakken är rädd för att Citys vilda viftande med klubbens checkhäfte kan bli fotbollens död på sikt.

– Det är ju våldsamma belopp som har nämnts. Jag tror dessvärre att så våldsamma summor kan göra att fotbollen dör på sikt, säger FCK-tränaren.

– Det skapas helt enkelt ett för stort mentalt avstånd mellan det som vi kallar verkligheten och spelarna i klubben, säger Ståle Solbakken till Extrabladet.

Med pengarna från de nya ägarna från Abu Dhabi lyckades Manchester City värva Robinho från Real Madrid. Men på Milans Kaká gick de bet – trots ett bud som hade bräckt alla tidigare övergångssummor och löner. Något Solbakken tror hänger ihop med att klubben saknar traditioner - åtminstone i den absoluta toppfotbollen.

– Manchester har hämtat Wayne Bridge trots att han bara är en marginellt bättre än den ytterback den hade tidigare. det visar lite på hur svårt det är att hamta de bästa även om man har en massa pengar, säger Ståle Solbakken till Extrabladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

1 timme sedan

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

2 timmar sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.