Fredag 24 Sep
Stockholm

Kaká: "Citys bud lockade"

Den ekonomiska biten var nära att ta Kaká till City. Men fansens röst avgjorde.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det som från början var helt otänkbart för de flesta var ytterst nära att bli sanning. Manchester City gjorde allt de kunde för att få Kaká att skriva på, men till slut följde brassen sitt hjärta och stannade kvar i Milano. Nu berättar superstjärnan om affären som var på väg att bli den största någonsin i fotbollshistorien.

– Jag funderade på vad jag hade vunnit här, och vad jag fortfarande vill vinna i de här tröjfärgerna. På grund av det kunde jag inte lämna klubben, säger Kaká enligt Goal.com till Sportsmediaset, men erkänner samtidigt att fansen hade en stor del i beslutet.

– En annan avgörande faktor var tillgivenheten från alla fans, något som var extremt viktigt för mig.

Förhandlingarna pågick under lång tid och stort hemlighetsmakeri, trots att Europas alla medier luskade i affären. Milans finanser hade blivit starkt försvagade av den globala ekonomikrisen, Robinho vädjade till sin landsman och Citys miljardägare var beredda att ge 26-åringen uppemot tre miljoner i veckan för att spela i den ljusblå tröjan. Men inget fick brassen att lämna klubben.

– Med respekt för Milan funderade jag ändå på budet som City gav mig, som ur en ekonomisk synpunkt var väldigt bra. Men jag ville aldrig lämna den här klubben, och det bevisade jag genom att avvisa alla erbjudanden som kom till mig säger Kaká.

Kaká – en av världens bästa

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela