Bakircioglü hjälte i Florens

- 19/02/2009, 22:55 -

Fiorentina hade chanser, bollinnehav och spel. Ajax hade Kennedy Bakircioglü.

Sextondelsfinalerna i Uefacupen drog igång den här veckan. En av torsdagskvällens hetaste matcher spelades i Florens där Fiorentina tog emot Ajax, med svensk prägel. Både Rasmus Lindgren och Kennedy Bakircioglü spelade från start för gästerna och den sistnämnde kom att ha en avgörande roll i matchen.

Fiorentina hade oddsen på sin sida innan matchen, vilket kan vara en anledning till att Artemio Franchi var långt i från fullsatt. Alla väntade sig helt enkelt en given seger. Planenligt tog italienarna tag i spelet redan från start och hade mängder av chanser i första halvlek. Avsluten var dock slarviga och sköt man inte rakt i magen på Ajaxmålvaken Stekelenburg så missades skotten helt och hållet.

Därför satt Kennedy Bakircioglüs mål i andra halvlek som en kniv i ryggen på hemmalaget. Efter ett långt anfall från holländarna petade Urby Emanuelson fram bollen till svensken som stillastående från strax innanför straffområdet krutade bollen ribba in – mycket snyggt. Kennedys flitiga skotträning, som han började med redan under tiden i Hammarby, har uppenbart gett resultat.

Fiorentina fortsatte sitt tryck, men nu mot ett riktigt självsäkert Ajax. Rasmus Lindgren gjorde det mesta rätt i sin defensiva mittfältsroll och ser mer och mer ut som en blivande terrier i landslaget. Gilardino, Mutu och Riccardo Montolivo hade alla tre flera lägen att sätta dit bollen men skärpan var inte helt inställd.

Retur i Amsterdam om två veckor. Segraren får sedan möta Marseille eller Twente i åttondel.

Skrivet av: