FCK kryssade mot Manchester City

- 19/02/2009, 23:45 -

Danskarnas tränare Ståle Solbakken är missnöjd med sina spelares insats.

Om glaset är halvfullt så spelade FC Köpenhamn oavgjort mot världens rikaste klubb. Är det halvtomt så slarvade FCK bort ett gyllene läge att koppla grepp på Manchester City i Ueafacupen, genom att skänka bort två enkla mål i snömoddet på Parken.

Först var det danska landslagsmålvakten Jesper Christiansen –mannen som höll Johan Wiland på bänken – som plötsligt tappade in en boll han redan hade kontroll över in i eget mål. Därefter var det rutinerade mittbacken Ulrik Laursen som såg ut att sova när Stephen Ireland tilläts komma fri och göra 0-2 till Manchester City.

I andra halvlek reducerade förre Örgrytespelaren Ailton Almeida. På slutet kom Jesper Grønkjær in, efter en tio månader lång skadefrånvaro. Han satte fart på FCK:s anfallspel och bidrog starkt till att Martin Vingaard kunde nicka in 2-2, som också blev slutresulatet.

Citys storstjärna Robinho var nöjd efter matchen.

– Det var ett bra resultat på bortaplan. Vi är mycket nöjda, sa han enligt Ekstra Bladet.

Danskarnas tränare Ståle Solbakken var däremot missnöjd med insatsen:

– Jag är inte tillfreds med det som vi presterade. En ursäkt kan vara att det var vår första match på länge. Därför var det många som gjorde dumma misstag som de normalt sett inte gör, säger Ståle Solbakken till Ekstra Bladet.

Skrivet av: