Rio Ferdinand lyfter twitterpokalen.
1 av 2
Rio Ferdinand lyfter twitterpokalen. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
Cesc Fabregas är stor på Twitter.
2 av 2
Cesc Fabregas är stor på Twitter. - Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX

Här är världens bästa twitterklubbar

Läs vilka klubbar som dominerar på citatmaskinen som är Twitter.


Bubblare

Villarreal

Nästan på egen hand för Giuseppe Rossi Villarreal upp till en placering nära den absoluta twittertoppen.

Den USA-födde italienaren är med all förmodan inte den roligaste att följa, eller den som startar bråk. Men anfallaren har en underbar tendens att svara på i stort sett alla som skriver till honom.

Och det är väldigt stort. Speciellt om man har nästan 200 000 följare.

Real Madrid

Den spanska megaklubben har flera spelare som är twittrare. Sergio Ramos, Alvaro Arbeloa, Xabi Alonso och Cristiano Ronaldo är några bra exempel.

Men tyvärr är de väldigt inaktiva. Och när de väl skriver är det något oerhört tråkigt eller Ronaldo som lägger upp någonting som sina nya Nike-skor.

INTERNET. Twitter har visat sig vara ett farligt vapen för spelarna, men framför allt för deras klubbar. På både gott och ont.

Nyheter24 har länge snappat upp godsaker, kaxiga kommentarer och skandalösa anklagelser som spelare - ovetande om dess eventuella konsekvenser - har droppat.

Därför rankar vi nu de bästa klubbarna som genom åren har dominerat servrarna på Twitter.

3. Stjärnan som lyfter Arsenal

Det är helt klart att de engelska lagen dominerar twitterligan.

På tredjeplats kommer Arsenal, som har en drös med spelare som håller sina fans på helspänn, underhåller dem och skrämmer dem med sina tweets.

Den största twittraren i klubben är självklart ingen annan än den Barcelona-aktuelle Cesc Fabregas, som nästan har en miljon följare.

Jättetalangen Jack Wilshere twittrar loss även han. Och den kanske gulligaste kommentaren någonsin måste nog ändå vara:

"Ska spela lite spel. Men först måste jag fixa te till min mamma."

Eller:

"Sepp Blatter har blivit omvald till Fifapresident… det är konstigt eftersom jag trodde att jag var #Fifakungen."

2. Kaxiga Barça

Det känns nästan som om att det är varje dag som någon lirare postar en bild på två glada Blaugranas som "snor" Cesc Fabregas från Arsenal.

Och även om det kan vara uttjatat så är det ändå otroligt kaxigt och häftigt att de lägger upp sådant, och kommer undan med det utan efterspel.

De skyldiga är naturligtvis Gerard Piqué och Carles Puyol - båda två flitiga twittrare.

Men även spelfördelaren och den slingrige Andrés Iniesta har bevisat att han inte bara kan leverera med sina fötter, utan även sina tummar.

1. Mesta mästarna

Manchester United kammar hem priset! Det finns inget annat lag i fotbollseuropa som är lika roligt att följa som United.

Rio Ferdinand - en rutinerad bjässe och en rejäl veteran inom Twittervärlden - har tagit nätet med storm.

Med sina kvicka, elaka och ibland även snälla kommentarer från allt mellan himmel och jord, är det han som för "The Red Devils" upp på twittertronen.

Men, det finns en nykomling: Wayne Rooney.

Det var inte för så längesedan som anfallaren skapade sitt konto, men han har redan hunnit hamna i kläm med väldigt många.

"(David) Moyes är en legendar. Vad han har gjort med Everton är fantastiskt. Han har förmodligen bara gjort ett misstag på tio år. Han värvade dig. Hahahaha", skrev han kaxigt i ett twitterbråk med den gamle United-liraren Phil Neville.

Men det är inte bara fotbollsspelare han har hamnat i bråk med - utan även ärkerivalernas fans.

"Jag sänker dig på tio sekunder. Jag hoppas att du kommer och inte blir rädd din lilla skit. Jag väntar”, skrev han till en Liverpool-supporter, som hade hotat stjärnan på det sociala nätverket.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!