Diego Maradona toppar listan med sin underbara rush.
1 av 5
Diego Maradona toppar listan med sin underbara rush. - Foto: BILDBYRÅN
Johan Cruijffs vändning mot Sverige.
2 av 5
Johan Cruijffs vändning mot Sverige.
Mancini snurrade friskt.
3 av 5
Mancini snurrade friskt. - Foto: ALESSANDRA TARANTINO/AP/SCANPIX
Zinedine Zidane och hans snurrfintar satte skräck hos motståndarspelarna.
4 av 5
Zinedine Zidane och hans snurrfintar satte skräck hos motståndarspelarna. - Foto: DENIS DOYLE/AP/SCANPIX
Ronaldinho gjorde bort många med sin klassiska fint.
5 av 5
Ronaldinho gjorde bort många med sin klassiska fint. - Foto: Silvia Izquierdo/AP/SCANPIX

Lista: De sjukaste dribblingarna någonsin

Nyheter24 bjuder på fotbollsgodis.


Det är finterna som gör bort ett helt försvar som får alla fotbollälskare att njuta av den underbara sporten som heter fotboll.

Det är de fantastiska, magiska och otroliga dribblingarna som påminner oss om varför vi, trots alla olika sorters skandaler och tråkigheter, vecka in och vecka ut bänkar oss framför tevesoffan för att se 22 män sparka boll.

Nyheter24 har därför bestämt sig för att lista de fem snyggaste finterna som har utförts och inte bara chockat de bortgjorda motståndarna, men även alla fotbollsälskare.

5. Mancinis överstegare

Okej, Mancini imponerade verkligen inte i Inter. Men innan han skrev på för Milanoklubben var han faktiskt otroligt bra i Roma.

Och det här måste nog ända vara bland de sjukaste målen som har gjorts. Stackars Lyonbacken som förmodligen fick hyfsat ont i huvudet efter den här incidenten.

4. Ronaldinho-tricket

Den här finten får inte ha något annat namn än Ronaldinho-tricket. Den brasilianske superstjärnan radade upp otroliga dribblingar efter otroliga dribblingar - men det var den här finten som tog priset.

3. Zidanes klassiska

Det går inte att inte kalla Zinedine Zidane för en av historiens bästa lirare. Och mest känd var han kanske för sin klassiska snurrfint.

Här är den när finten är som bäst.

2. Cruijffs sväng

Det var i den förkrossade 5-1-segermatchen mot Sverige 1974 som Johan Cruijffs slog till med en fint som för evigt skulle komma att klassas om en av de snyggaste.

Se och lär alla fotbollälskare! Det är så här fotboll ska spelas.

1. Diego Maradonas rush - VM i Mexiko 1986

Diego Maradona hade just gjorde kanske historiens mest kontroversiella mål i kvartsfinalen mot England - ett land som Argentina hade varit i krig med.

Då slog han till igen: med historiens kanske snyggaste mål. Inte nog med att han gör bort nästan hela det engelska landslaget på bara några sekunder, han satte även bollen i mål.

Snyggare än så blir det inte. Och Lionel Messi, som gjorde ett nästan identiskt mål i den spanska cupen åren senare, kommer inte ens i närheten av Maradonas magiska balja.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

1 timme sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?