Lördag 18 Sep
Stockholm

Rydström: "Det kommer bli jäkligt tufft"

Henrik Rydström förbereder sig för kamp.
1 av 2
Henrik Rydström förbereder sig för kamp. Foto: PAUL MADEJ/SCANPIX
2 av 2

Henrik Rydström tror på en jämn kamp mot Malmö FF.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Guldfågeln Arena

Bygget inleddes den 12 december 2009 och stod klar den 11 april 2011 - och kostade runt 250 miljoner kronor för att bygga.

Vid vanliga allsvenska matcher tar arenan 12 100 åskådare, medan den till konserter kan släppa in 15 000 personer.

Den har fått fyra stjärnor av Uefa, vilket innebär att den håller samma klass som Manchester Citys arena, Liverpools Anfield Road, Lyons Stade Gerland och Aston Villas Villa Park.

KALMAR. Fem vinster och ett kryss på de sex första matcherna på nya Guldfågeln Arena talar sitt tydliga språk: Kalmar FF har verkligen fått en smakstart på sin nya hemmaplan.

I kväll kommer Svenska Cupen för första gången till arenan när Malmö FF kommer på besök i kvarten.

Och en sak är KFF-kaptenen Henrik Rydström stensäker på:

- För vår del kommer det bli en jäkla utmaning, säger han till Nyheter24.

Medan Kalmar har inlett säsongen starkt och klättrat upp till en tredjeplats, ligger den regerande mästaren på en blygsam åttondeplacering.

Men det är ingenting som får den 35-årige mittfältsterriern att slappna av.

- De har haft det turbulent under våren, men i grunden är de kanske Sveriges bästa fotbollslag, säger han och menar att tränarbytet och Rikard Norlings ankomst kan komma att lyfta MFF till toppen igen.

Vad krävs för att kunna slå MFF?

- Att vi kan hantera deras passningsspel och djupledsspel. Och att vi själva kan höja upp nivån i vårt offensiva kombinationsspel - det har varit en sak som hittills i år inte riktigt fungerat för oss, vi har tappat boll för enkelt och bjudit på kontringslägen.

Är det er största säkerhetsrisk?

Ja, vi vill som så många andra lag försvara oss samlat. Men om du tappar boll när du är på väg fram med laget är du oorganiserad, utspridd och då är det svårt att försvara sig bra.

Klockan 19.00 i kväll äntrar spelarna planen. Och då återstår det att se om KFF kan nå semifinal - för fjärde gången på fem säsonger.

Kommentera
Kopiera länk
Dela