Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Drömläge för Neymars Santos i finalen

Neymar blev, liksom hela matchen, mållös.
1 av 4

Neymar blev, liksom hela matchen, mållös.

Foto: AP Photo/Natacha Pisarenko/Scanpix

2 av 4

Foto: AP Photo/Matilde Campodonico/Scanpix

3 av 4

Foto: AP Photo/Natacha Pisarenko/Scanpix

4 av 4

Foto: AP Photo/Natacha Pisarenko/Scanpix

Sport | 16/06/2011 17:45

Mållöst i första finalmötet i Copa Libertadores mellan Peñarol och Santos.

MONTEVIDEO. En av de hetaste spelarna på sommarens transfermarknad är Santos 19-åriga anfallsstjärna Neymar. Innan han köps av Real Madrid, Chelsea eller någon av alla storklubbar som jagar honom, har han chansen att spela hem Sydamerikas motsvarighet till Champions League – Copa Libertadores.

Detta efter att det första finalmötet i går på Centenariostadion i Montevideo mellan Santos och hemmalaget Peñarol slutade mållöst. Varken Neymar, Elano eller Zé Eduardo lyckades glänsa i en ganska tillknäppt match. Neymar fick bara iväg två skott på mål – och varnades för filmning i den första halvleken.

Efter matchen var den unge stjärnan mycket kritisk till domaren Carlos Amarilla.

– Han hotade mig hela tiden. Tre gånger sa han till mig att han skulle visa ut mig, säger Neymar till Folha de São Paulo.

Enligt Neymar blev han därför överdrivet försiktig, av rädsla för att bli utvisad.

– Att ha det där hängande över sig hela tiden är dåligt, som spelare känner man sig satt under press, och hur ska man då våga skjuta och dribbla? frågar sig Neymar.

På onsdag spelas returmötet i São Paulo.

Sammandrag från matchen: