- Foto: Leif R Johansson/ Scanpix

”Spelarna kommer inte att skriva längre kontrakt”

Det kommer bli svårare för de allsvenska klubbarna att ha kvar och få betalt för sina stjärnor. Det tror spelarrådets Magnus Erlingmark.


Magnus Erlingmark

Född: Den 8 juli 1968 i Jönköping.

Spelade: som aktiv tre år i Örebo och elva i IFK Göteborg.

Företräder: nu SFS och fungerar som en fackföreningen för svenska fotbollsspelare.

Allsvenskan är längst ner i näringskedjan i Europa och drabbas hårdast av att plånboken blir tunnare bland lagen i fotbollseuropa . Toppklubbarna vill inte längre betala fullt pris för spelarna – spelarna vill inte skriva långa kontrakt för att kunna lämna. Den svenska ligan är inne i en ond cirkel där man inte längre kan sälja spelare för de summor man gjorde för förr. Som när Malmö FF sålde Markus Rosenberg och Ola Toivonen för 45-50 miljoner. Magnus Erlingmark är vice ordförande för spelarrådet och spelaragent.

- Spelarna kommer undvika att skriva på längre kontrakt för att kunna lämna enklare för Europa, säger Erlingmark till Nyheter 24 och fortsätter.   

-Ja, så kommer det åtminstone bli i framtiden.

Han vill själv inte att hans spelare ska skriva längre kontrakt.

- Vi råder våra unga spelare att skriva på korta kontrakt. Dels för att de har en god utvecklingskurva och dels för att de i regel får för låg ersättning.

 När Guillermo Molins i dagarna skrev på för Anderlecht kommer han att kosta Belgarna fem miljoner kronor. Ett reapris tillföljd av att Malmö FF har misslyckats med att förlänga hans kontrakt – vilket har satte dem i en knepig situation: Antingen släppte de han nu och fick fem miljoner kronor eller så lämnade han efter sommaren när hans kontrakt gick ut – gratis.

- Klart att en spelare som Molins som är duktig och ligger nära tillhands för att spela utomlands inte vill skriva på något längre kontrakt.

- Vi råder bara våra äldre spelare att skriva på längre kontrakt, förutsatt att de orkar och vill.   

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

3 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

3 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.