- Foto: Leif R Johansson/ Scanpix

”Spelarna kommer inte att skriva längre kontrakt”

Det kommer bli svårare för de allsvenska klubbarna att ha kvar och få betalt för sina stjärnor. Det tror spelarrådets Magnus Erlingmark.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Magnus Erlingmark

Född: Den 8 juli 1968 i Jönköping.

Spelade: som aktiv tre år i Örebo och elva i IFK Göteborg.

Företräder: nu SFS och fungerar som en fackföreningen för svenska fotbollsspelare.

Allsvenskan är längst ner i näringskedjan i Europa och drabbas hårdast av att plånboken blir tunnare bland lagen i fotbollseuropa . Toppklubbarna vill inte längre betala fullt pris för spelarna – spelarna vill inte skriva långa kontrakt för att kunna lämna. Den svenska ligan är inne i en ond cirkel där man inte längre kan sälja spelare för de summor man gjorde för förr. Som när Malmö FF sålde Markus Rosenberg och Ola Toivonen för 45-50 miljoner. Magnus Erlingmark är vice ordförande för spelarrådet och spelaragent.

- Spelarna kommer undvika att skriva på längre kontrakt för att kunna lämna enklare för Europa, säger Erlingmark till Nyheter 24 och fortsätter.   

-Ja, så kommer det åtminstone bli i framtiden.

Han vill själv inte att hans spelare ska skriva längre kontrakt.

- Vi råder våra unga spelare att skriva på korta kontrakt. Dels för att de har en god utvecklingskurva och dels för att de i regel får för låg ersättning.

 När Guillermo Molins i dagarna skrev på för Anderlecht kommer han att kosta Belgarna fem miljoner kronor. Ett reapris tillföljd av att Malmö FF har misslyckats med att förlänga hans kontrakt – vilket har satte dem i en knepig situation: Antingen släppte de han nu och fick fem miljoner kronor eller så lämnade han efter sommaren när hans kontrakt gick ut – gratis.

- Klart att en spelare som Molins som är duktig och ligger nära tillhands för att spela utomlands inte vill skriva på något längre kontrakt.

- Vi råder bara våra äldre spelare att skriva på längre kontrakt, förutsatt att de orkar och vill.   

/
/
/