Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vinst i kväll och du slipper frågorna, Franzén(!)

1 av 2

Jessica Gow / Scanpix

2 av 2

Anders Wiklund/Scanpix

Sport | 22/06/2011 13:32

På hemmaplan spelar Hammarby som ett allsvenskt lag, på bortaplan som ett i division 1.

STOCKHOLM. Efter noll segrar på fem bortamatcher under årets upplaga av superettan ringde Nyheter24 upp Hammarbys tränare Roger Franzén inför kvällens match mot Jönköping Södra. Och det var en märkbart trött tränare som svarade på frågorna om den negativa bortasviten.

Hur ska ni vända bortatrenden?

- Vilken trend?

Ni har haft det ganska svårt på bortaplan?

- Ganska uttjatad fråga du ställer, jag får den hela tiden. Vi har tre raka oavgjorda matcher och spelar bättre och bättre, i kväll ska vi försöka vinna.

Räcker det med seger hemma, oavgjort borta för att gå upp?

- Svårt att spekulera i hur många poäng det kommer krävas för att gå upp. Vår ambition är att ta så många poäng som möjligt och förhoppningsvis vinner vi i kväll, säger Rikard Franzén och fortsätter:

- Vi är ett lag med ambition att gå upp, precis som många andra lag. Det blir tufft men vi ska ge allt för att spela i allsvenskan 2012.  

Hammarby är obesegrade i de tre senaste efter segern hemma mot IFK Värnamo. I kväll hoppas de kunna bygga vidare på det fina spel som stundtals uppenbarar sig på Söderstadion.

- Vi ska spela med ett aggresivt försvarsspel. Det är nyckeln till seger ikväll.

Och det är även nyckeln till att få andra frågor när superettan-bussen glider vidare genom Sverige.