1 av 2
- Foto: Jonas Ekströmer/ Scanpix
2 av 2
- Foto: Sergie Grits/ Ap

Elm har bestämt sig - nobbar spel i Italien och England

Rasmus Elm spelar även nästa säsong i AZ Alkmaar - trots stort intresse från de största ligorna.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Rasmus Elm

Klanen Elm: Rasmus två storebröder är också fotbollsspelare. Mellanbror Viktor Elm spelar i holländska Heerenveen och äldsta broden David har bland annat spelat i Fulham men reprensenterar just nu Elfsborg.

Född: Den 17 mars, 1988 i Kalmar. 23 år gammal.

Kom till AZ från: Kalmar FF, 2009. Efter att ha gjort succé i allsvenskan och i U21-EM.

ALKMAAR. Det har ryktats om Everton, Premier League och spel i Serie A. Men nu kan Nyheter24 avslöja att det blir ytterligare en säsong i den holländska ligan.

- Ramus Elm har ett grundmurat rykte som en av Europas mest spännande unga mittfältare, men han har bestämt sig för att stanna en säsong till i AZ, säger hans agent Patrick Mörk till Nyheter24.

Mörk vill inte avslöja vilka klubbar det handlar om, men kan berätta att det handlar om konkret intresse från Serie A och Premier League som Elm nu nobbar. Agenten är lite förvånad över Elms beslut.

- Det är väldigt ovanligt att en spelare resonerar som Elm gör. När det kommer feta bud brukar de inte vara svåra på att gå. Men han är annorlunda, han lockas inte av det flashiga och storklubbar.

Vad tycker du om hans val?

- Som agent så är det klart att det kliar i fingrarna när man kan ta en svensk spelare till Serie A, det är inte varje dag det händer. Men Rasmus är en klok spelare som har minst tio år kvar på högsta nivå.

- Han har spelat väldigt bra den här säsongen i AZ. Elm trivs och vill fortsätta utvecklas, spela på en högre nivå för att sen lämna för något av de större lagen. Han är klok, ser man till historien är den full av svenskar som misslyckats att ta sig till den högsta nivån, avslutar Patrick Mörk för Nyheter24.

/
/
/
/
/
/
/