Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Man får vara realist, det här är en lagom nivå för mig"

- 10/07/2011, 17:24 -
1 av 3

Andreas Hillergren/ Scanpix

2 av 3

Patric Söderström / SCANPIX

3 av 3

Göran Barkfors/Scanpix

TFF har gjort näst mest mål i allsvenskan trots en plats i botten. Men anfallaren Fredrik Jensen vet att han aldrig kommer lämna.

TRELLBORG. Efter ha gjort två mål mot Djurgården fick Fredrik Jensen frågan om han inte har högre ambitioner än att spela i TFF. Anfallaren kliade sig i huvudet och svarade på sin breda skånska: "Naje, det vet jag inte om han har". En mer talande scen är svår att hitta.

- Jag vet att jag inte har den grövsta tekniken. Jag har aldrig varit intresserad av den fina fotbollen. TFF är en nog ganska lagom nivå för mig, säger han till Nyheter24.

Men tror du inte du skulle klara av det?

- Jo, det kanske jag skulle göra. Men jag har väl kanske inte den mest tilltalande spelstilen. Jag är en realist, antagligen kommer jag stanna i TFF hela karriären. Om det skulle dyka upp ett erbjudande skulle man väl ta sig en funderare. Men jag har aldrig hört talas om något intresse.

Skönaste målet i karriären

I lördags tog TFF ledningen mot Kalmar i den 81 minuten och var en man mer. Segern såg klar ut men från ingenstans kvitterade smålänningarna. Det såg ut som ytterligare ett tufft poängtapp och en fortsatt nattsvart säsong. Men i minut 92 hamnade bollen hos Jensen i straffområdet - som med en stenhård yttersida sköt 3-2.

- Ja, men det måste nog vara det skönaste målet jag har gjort, med tanke på de rådande omständigheterna.

Segern var Trelleborgs första på sju matcher och tar dem upp på säkrare mark.

- Det här ger oss något att bygga vidare på.

Inför säsongen lämnade Fredrik Jensens radarpartner Andreas Drugge. Förra MFF-spelaren Marcus Pode ersatte som släppande forward.

- Han är en duktig spelare och spelar likadant som Drugge. Han gjort sex mål nu och det är grymt bra.

2011 har varit ett turbulent år för skåningarna, försvaret har sett allt annat än "Tom Prahlskt" ut och man har släppt in 38 mål, överlägset mest i serien. Samtidigt har offensiven med firma Jensen&Pode i spetsen levererat 26 mål framåt, näst mest i serien.

- Alla vet vad de ska göra när vi anfaller. Det kvittar nästan vem vi spelar med.

Spelat med silvertejp runt knäet

Såhär långt har det blivit fem mål och tre assister för Jensen. Anfallaren har allsvenskans mest unika spelsstil. 183 centimeter lång och 84 kilo kompakt, ser det mer trovärdigt ut att han skulle vinna en närkamp med en tjur än att trixa till femton. Under sin första säsongen i TFF skadade han sitt knä ordentligt och var borta halva säsongen, sen kom han tillbaka - med silvertejp runt knäet.

- Min grej är att ge allt alltid. Det är min spelstil och det är det som är kul.

Du har en väldigt kompromisslös spelstil, vem inspireras du av?

- Ehm, jadu. Jag vet inte om jag har någon inspiration.

Vem hade du som idol när du var liten då?

- Idol och idol, tror inte jag har följt fotbollen på så sätt, säger han och fortsätter:

- Fast jag gillar han, Steven Gerrard.

På fredag möter TFF IFK Göteborg, ett lag som har haft förtvivlat att stoppa "Snickaren från Löbberöd". Får se om de lyckas bättre nu.