Mohamed Bangura blev målskytt i skadecomebacken. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

AIK ökade på sin segersvit till sex matcher när man besegrade Kalmar med 2-1.

3/07 Halmstad-AIK: 1-3

11/07 AIK-Halmstad: 4-0

17/7 Gefle-AIK: 0-3

24/7 AIK-Kalmar: 2-1

SOLNA. AIK fortsätter att rada upp trepoängare på hemmaplan. Idag kom den åttonde i räkningen. Redan i den tredje minuten fick AIK-fansen anledning att jubla då Robert Åhman Persson dunkade in en hörnretur via ribban. Och det var ingen tillfällighet att det rasslade till direkt – de 14 818 som hade sökt sig till Råsunda bevittnade en fartfylld första halvlek där Kalmar inte på något sätt var dåligt. Problemet var bara det att allt studsade rätt för Gnaget. Och värre skulle det bli för Kalmar. I den 35:e minuten ökade hemmalaget på sin ledning genom ett vackert frisparksmål av Mohamed Bangura.

Efter pausvilan la sig AIK på försvar och väntade på omställningslägen. Kalmar lyckades inte skapa speciellt mycket och känslan var att AIK hade bra koll på händelserna. Men just när det såg ut att gå mot 2-0 dök Daniel Sobralense upp från ingenstans och prickade in reduceringsmålet för gästerna. Paniken spridde sig hos hemmalaget som fick utstå ett massivt Kalmar-tryck i slutskedet av matchen. Med nöd och näppe lyckades Ivan Turina freda sitt mål och AIK har fortsatt häng på serieledande Helsingborg.

Andreas Alm var, med all rätt, nöjd efter matchen när han intervjuades av Canal Plus.

– Vi fick verkligen kämpa för det här. Sjätte raka segern, det är helt fantastiskt.

AIK
/
/
/

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.