Lista: Här är fotbollens skönaste målgester

- 11/08/2011, 08:24 -
Brian Laudrups elegans efter målet mot Brasilien är en klassiker.
1 av 3

Brian Laudrups elegans efter målet mot Brasilien är en klassiker.

MICHEL LIPCHITZ / AP / SCANPIX

Ruud Van Nistelroys sköna målfirande mot Andorra kommer sent att glömmas bort.
2 av 3

Ruud Van Nistelroys sköna målfirande mot Andorra kommer sent att glömmas bort.

Gregorio Borgia / AP / SCANPIX

Jimmy Bullard gör en Phil Brown och skäller ut hela laget.
3 av 3

Jimmy Bullard gör en Phil Brown och skäller ut hela laget.

Jon Super / AP

Allt från kanotpaddling till fiske. Spana in de skönaste målgesterna vi sett.

Ända sedan Roger Milla gjorde världens första målgest år 1990 har hela fotbollsvärlden tagit efter. Är det något som får publiken att trivas till det yttersta är det när det bjuds på spektakulära mål - och målfiranden. Brassarna har det rätta gunget, afrikanerna visar gång på gång prov på mästerlig akrobatik, men frågan är om inte dessa målfiranden ändå tar priset?

5. Det är inte ofta skandinaviska lag får förmånen att jubla efter att ha gjort mål på självaste Brasilien. Man skulle därför kunna tro att målgöraren brister ut i ett okontrollerat, euforiskt måljubel. Men när Brian Laudrup stänkte in kvitteringen för sitt Danmark i VM-kvartsfinalen 1998 valde han att ta det hela med ro, detta genom att helt sonika lägga sig på planen och posera. Och han gör det med en elegans av yttersta världsklass.

4. Jimmy Bullard har gjort sig känd som en riktig profil, på gott och ont, i den engelska fotbollen. Man kan säga att han alltid varit klassens clown. Hull-tränaren Phil Brown skällde ut sitt lag 2008 i halvtid mot Manchester City genom att tvinga dem att sitta kvar i en ring på innerplan. Föga förvånande var det just Bullard som passade på att göra narr av tränaren när han gjorde mål på just City borta, ett år senare.

3. Det är utstuderat in i minsta detalj, alla spelare vet sina roller till hundra procent och utförandet är av kirurgisk precision. Låter det som en tränares dröm? Synd då att det handlar om en målgest och inte taktiken på planen. Isländska Stjarnan FC är mer känt för sitt knasiga målfirande, än vad man är för sin fotboll.

2. Måltjuven Ruud Van Nistelrooy är mest känd för sina sylvassa avslut. Men när han häcklades av en motståndare efter en missad straff mot Andorra, valde han att ge igen med samma medicin när målet väl kom senare under matchen. Skrattar bäst som skrattar sist, synden straffar sig själv - ja, de flesta ordspråken går att applicera på detta genidrag.

1. Australien och fotboll är inget som direkt sätter skräck hos europeiska fotbollsfanatiker. Men fira mål på spektakulära sätt, det kan dem. Åtminstone Brisbane Roars Ivan Franjic. Här tar han hjälp av både lagkamrater och hörnflagga för att skapa en mänsklig kanot längs sidlinjen.