Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

VIDEO: Här fixar Bangura årets skräll

Här sänker Mohamed Bangura de regerande afrikanska mästarna.
1 av 2

Här sänker Mohamed Bangura de regerande afrikanska mästarna.

Faksimil från Youtube

"The Banguras" är den största förklaringen till AIK:s tredjeplacering i årets allsvenska.
2 av 2

"The Banguras" är den största förklaringen till AIK:s tredjeplacering i årets allsvenska.

Bertil Ericson/SCANPIX

Sport | 04/09/2011 10:30

Ex-AIK:arna Teteh och Mohamed Bangura låg bakom Sierra Leones monsterskräll mot Egypten.

FREETOWN. Det finns en sak som förenar de 6,4 miljoner invårarna i det lilla landet Sierra LeoneAfrikas västkust. En sak som för ett ögonblick för tankarna bort från krig och korruption som härjar på landets gator. En sak - nämligen fotboll.

"Leone Stars" är folkets landslag, men laget har aldrig stått i paritet med supportrarnas hängivenhet. Fram tills nu. Sierra Leone, rankat 92:a på FIFA:s lista över landslag, tog sin första vinst på tre år när Niger besegrades med 1-0 den 4 juni. På lördagen stod laget, lett av svensken Lars-Olof Mattsson, för en ny dunderskräll.

Ex-gnagare bakom skrällen

Det var den forne AIK-duon Mohamed- och Teteh Bangura som såg till att "Leone Stars" tog sin andra raka seger. Och det var inte mot vilket motstånd som helst, Egypten är nämligen regerande afrikanska mästare.

Sierra Leone (rankat 23:a i Afrika), mot Egypten (rankat tvåa i Afrika). Resultatet? 2-1 till de förstnämnda. Och den var det nyblivne Celtic-proffset Mohamed Bangura som blev matchhjälte med sitt straffmål i matchens allra sista minut. Straffen fixade hans namne - även han före detta AIK:are - Teteh Bangura.

Här tystar "The Banguras" Egypten: