Afrika

igår 19:18
Ett genombrott i kampen mot hiv bland unga kvinnor i Afrika kan vara på gång. Deltagarna i en stor studie uppnådde totalt skydd mot sjukdomen vid två injektioner per år av den prövade medicinen. Men läkemedelsbolagets prissättning kan bli ett hinder.
19 Jun, 20:16
Nästan 2 000 barn dör varje dag av hälsoproblem orsakade av luftföroreningar, enligt en rapport som presenterades på onsdagen av det amerikanska forskningsinstitutet Health Effects Institute.
19 Jun, 10:58
En mutmisstänkt Sidachef har släppts på fri fot – trots att misstankarna kvarstår. Enligt statsåklagare Thomas Forsberg handlar det om resursbrist. Polisen kan inte tillhandahålla en utredare som kan franska, säger han.
17 Jun, 08:20
En handfull flyttfågelfästingar, som kan sprida blödarfeber, upptäcktes i Sverige förra sommaren. Läs mer om flyttfågelfästingar här!
11 Jun, 19:14
I takt med att klimatförändringarna förstärks sprider sig invasiva myggor till Europa. Med dem kommer farliga sjukdomar som denguefeber.
11 Jun, 12:06
Malawis vicepresident Saulos Chilima har omkommit tillsammans med nio andra personer i en flygolycka, bekräftar landets president Lazarus Chakwera.
10 Jun, 12:56
Real Madrids tränare, Carlo Ancelotti, gick under måndagen ut och berättade att klubben inte kommer att spela klubblags-VM nästa sommar. Men nu nekar klubben själva Ancelottis utspel. "Vill klargöra att det aldrig har varit någon fråga", skriver klubben på sin hemsida.
8 Jun, 02:18
Elva kroppar har hittats utanför Libyens kust, uppger Läkare utan gränser (MSF) på X.
6 Jun, 05:00
Amnesty pressar Fifa att teckna bindande överenskommelser med Saudiarabien om att förhindra människorättskränkningar inför fotbolls-VM 2034. Om de inte kan visa att de vidtar åtgärder för att förbättra situationen så borde Fifa inte ge dem mästerskapen, säger sakkunniga Maja Åberg.
3 Jun, 14:46
Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov har inlett en afrikansk rundresa, rapporterar ryska medier. Resan görs i skenet av president Vladimir Putins mål om en "multipolär värld" – alltså samarbeten som kringgår västvärlden.
28 Maj, 14:52
Norge, Irland och Spanien är de senaste länderna i ordningen att formellt erkänna Palestina som stat. Av FN:s 193 medlemsländer är det nu 145 som erkänner Palestina, de flesta av dem i Mellanöstern, Afrika och Asien.
27 Maj, 05:30
Sverigedemokraterna har gjort migrationen till sin stora valfråga och vill stoppa asylsökande med nya murar. Partiet är redo att förhandla med den yttersta högern i EU. Det ligger i våra väljares intresse att vi är konstruktiva, säger SD:s toppkandidat Charlie Weimers.
22 Maj, 06:00
Ett passagerarplan på väg mot indiska Bombay (Mumbai) har krockat med en jätteflock flamingor. Planet landade säkert, men först efter att ha dödat minst 36 fåglar. Experter befarar att det faktiska dödstalet kan vara mycket högre.
22 Maj, 04:11
Tolv personer har gripits i en stor utredning om misstänkt penningtvätt i Danmark. Polisen misstänker att minst 900 miljoner danska kronor, motsvarande 1,4 miljarder svenska kronor, har tvättats.
18 Maj, 07:38
Ryssland använder massmigration som ett vapen för att skaka om och splittra Europa, larmar Estlands premiärminister Kaja Kallas.
16 Maj, 14:52
Fler än hälften av EU:s medlemsländer vill skärpa den nya asyllagstiftningen ytterligare – och kräver att migranter och flyktingar lättare ska kunna skickas till ett land utanför unionen medan de söker asyl.
15 Maj, 10:10
En svensk blir en av världsfotbollens mäktigaste personer. På onsdagen utsågs Mattias Grafström till ny generalsekreterare för Internationella fotbollsförbundet Fifa. I världen är han omdiskuterad, säger experten Olof Lundh.
14 Maj, 08:34
Konflikterna i Sudan och Gaza har drivit rekordmånga människor på flykt inom sina egna länders gränser. Närmare 76 miljoner var internflyktingar i världen under slutet av 2023.
10 Maj, 16:42
En chef vid biståndsmyndigheten Sida har häktats misstänkt för bland annat grovt mutbrott och grovt bedrägeri. Enligt åklagaren handlar det om mångmiljonbelopp.
7 Maj, 12:22
En tjänsteman på biståndsmyndigheten Sida greps på tisdagsmorgonen misstänkt för mutbrott, rapporterar Dagens industri.
1 2 3 4 ... 24