1 av 2
- Foto: Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Foto: Scanpix

Jonson: "Jag hoppas att jag hinner göra fler matcher"

Mattias Jonson fick under måndagen ett skönt besked: korsbandet är helt.


STOCKHOLM. Djurgårdens Mattias Jonson fick bytas ut efter 25 minuter i lagets 4-3 seger mot Trelleborg i söndags. Lagets läkare misstänkte att Jonson hade slitit av korsbandet. Under måndags förmiddagen genomfördes en magnetröntgen som visade att korsbandet inte var av.

– Ett väldigt skönt besked, jag hade förberett mig på det värsta, säger Mattias Jonson till Nyheter24.

Karriären inte över - än

Istället handlar det om en mycket lindrigare skada på yttre ledbandet i vänster knä. Djurgårdsveteranen förväntas vara borta i 2-6 veckor. Nu startar kampen mot klockan för att få göra en sista match med Djurgården - årets säsong är den sista i karriären för Jonson.

– Jag kommer kämpa för att spela mer i år. Mycket kommer vara upp till mig om jag kommer spela eller inte. Och även ifall det tar sex veckor så hinner jag ändå vara med i någon match.

/
Dif
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryska fäktare nobbar OS-kval

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

2 timmar sedan
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

3 timmar sedan
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

3 timmar sedan
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

3 timmar sedan
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.