Lördag 31 Jul
Stockholm

Jos: Allt andas fotboll här

Nye holländaren Jos Hooiveld är närmast lyrisk efter sin första tid i AIK.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det har börjat bra för Jos Hooiveld som nyligen anlände till AIK från finska Inter Åbo. Den reslige holländaren är lycklig i Solna och sin nya klubb.

– Det har börjat fantastiskt bra. Tempot är högt, fansen är enormt bra och vi har haft ett ypperligt träningsläger, säger Hooiveld till Nyheter24.se.

– Om man jämför AIK med finska klubbar så känner man att allt är av bättre kvalitet här, som träningen och spelarna. Det känns som om allt andas fotboll här. Det är kanon att det alltid är så mycket intresse från fansen, man känner i allt att AIK är i fansens hjärtan.

Senaste träningsmatchen, seger med 3-1 över Örebro, var det ett gäng unga spelare i startelvan. Positivt kan tyckas, men man kan inte bara förlita sig på unga, talangfulla spelare.

– Om vi spelar som vi kan så har vi det bästa laget i allsvenskan. Men det är samtidigt vår största fiende, vi har ett ungt lag och det organisatoriska kommer också att vara den svåraste biten.

Försäsongen brukar inte alltid säga så mycket och AIK möter i regel sämre lag, där man på pappret dock kan bortse från senaste matchen mot Örebro. Ändock, det har blivit fyra segrar på lika många matcher och Hooiveld har hyllats av fansen efter sina insatser.

Jämförs med Johan Mjällby

På fansforumet Gnagarforum har några redan hunnit jämföra den 26-årige holländaren med tidigare favoritspelare som Johan Mjällby och Patrick Englund. Men Hooiveld vill givetvis inte jämföra sig med dem än.

– Det är en mycket fin komplimang, fast de har uppnått mycket mer än vad jag har. Men jag hoppas att folk efter två år här fortfarande kan jämföra mig med dem, då vet jag att jag har gjort ett bra jobb här.

Hooiveld gillar att styra och ställa i backlinjen och ryter gärna till. Även det har vissa fans reagerat på och påtalat hans potential som lagkapten. Men holländaren själv tycker att spelare som Daniel Tjernström och ”Nisse” Johansson är bra som kaptener.

– Jag tycker att vi redan har två mycket bra personer i laget som kan sköta det, säger han kort.

Hooiveld, som spelar till vänster av mittbackarna, har hittills startat med Walid Atta och Per Karlsson. Men någon favorit att spela bredvid har han inte skaffa sig.

– Lyckligtvis behöver jag inte oroa mig för vem jag spelar med. Jag spelar med vem som än står bredvid mig och kommer alltid att göra mitt bästa.

AIK är en klubb med krävande supportrar, med dess stora och hängivna publik. Hooiveld hoppas kunna göra dem lyckliga.

– Mitt mål är att få fansen att le och att visa alla att jag är värdig att bära AIK-tröjan. Lagets mål har spelare redan uttalat sig om i tidningarna, skrattar Hooiveld.

På fritiden ser han gärna på filmer eller tar en fisketur om tillfälle ges. Och att det är en social holländare går inte att ta miste på.

– Om det finns några bland fansen som gillar att fiska, så skulle jag vilja hänga någon gång, haha.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela