1 av 2
- Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Björn Lindgren/SCANPIX

Haglund: "Vi får ses som underdogs"

För Elfsborgs-tränaren Magnus Haglund är svenska cupen sista guldchansen för året.


Kvartsfinal i Svenska cupen

Helsingborg - Elfsborg

Avspark: 21:00 på Olympia.

Elfsborgs trupp

Målvakt: Jesper Christiansen, Ante Covic

Försvar: Andreas Klarström, Daniel Mobaeck, Jon Jönsson, Andreas Augustsson, Johan Karlsson, Calle Wede

Mittfält: Oscar Hiljemark, Anders Svensson, Johan Larsson, Daniel Nordmark, Niklas Hult, Anton Wede, Martin Ericsson, Stefan Ishizaki

Anfall: Ricky Yarsuvat, David Elm, Amadou Jawo

Helsingborgs trupp

Målvakter: Daniel Andersson, Pär Hansson

Backar: Hannu Patronen, Erik Edman, Markus Holgersson, Joseph Baffo, Christoffer Andersson, Erik Wahlstedt, Erlend Hanstveit

Mittfältare/anfallare: Gudjon Pètur Lydsson, May Mahlangu, Mattias Lindström, Ardian Gashi, Álvaro Santos, Rachid Bouaouzan, Jørgen Skjelvik, Sebastian Carlsen, Simon Thern.

HELSINGBORG. För mindre än en vecka sen säkrade Helsingborg guldet borta mot Gais. Nu möter de Elfsborg - laget som under stora delar av säsongen har varit den största konkurrenten - i svenska cupen.

– Vi möter de regerande cupmästarna och nu även årets allsvenska segrare så vi får nog ses som underdog. Men vi gillar det utgångsläget, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund till klubbens officiella hemsida.

Lagen drabbade samman bara för ett par veckor sen på Borås Arena. Då var det hemmalaget som gick segrandes ur striden med 3-2, men trots det lyckades skåningarna ändå knipa guldet.

Nu tror Elfsborgstränaren på ett gäng revanschsugna spelare i cupens kvartsfinal.

 – Cupen har förstås fått en ännu viktigare betydelse för oss nu när vi inte har chans på det allsvenska guldet längre. Vi kommer göra allt för att gå vidare till semifinalen, säger Haglund.

Helsingborg har laddat om

Helsingborg, som inte hade inte tagit guld sedan 1999, firade titeln stenhårt. Erik Edman missade träningen dagen efter och Pär Hansson dök aldrig upp när huliganrättegången skulle dra igång.

Men Haglund, som har fått måtta hård kritik efter ytterligare en säsong utan SM-guld, tror att Helsingborg har laddat om.

– Jag tror HIF vill vinna så mycket som möjligt så de lär inte spara sig på något sätt. De är ett stabilt, homogent lag med en väldigt hög lägstanivå. Jag tror det blir en bra fotbollsmatch mellan två lag som vill anfalla precis som det var när vi mötte dem senast.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.