1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

DIF flyttar till Stockholmsarenan

Styrelsen och medlemmarna är överens; Djurgården kommer spela på den nybyggda arenan från och med 2013.


Om arenan

"Stockholmsarenan är en idrotts- och evenemangsarena med 30 000 sittplatser som kommer att byggas och ägas av Stockholms Stad genom bolaget SGA Fastigheter. Driften av Stockholmsarenan sköts av det globala evenemangs- och sportföretaget AEG Facilities. Vilket även är det bolag som redan idag driver de existerande arenorna i Globen City. Arenans första evenemang planeras till våren 2013." Taget från arenans hemsida.

STOCKHOLM. Stadion har bara två år kvar som godkänd fotbollsarena. Nu verkar Djurgården bestämt sig för en lösning. Från och med 2013 vill klubben spela på den då nybyggda Stockholmsarenan. Såhär skriver Thomas Alexanderssons i sin blogg efter Djurgården fotbolls medlemsmöte:

"Djurgården kommer att spela på den nya Stockholmsarenan från och med säsongen 2013. Det var vad som sades på medlemsmötet... Manager Magnus Pehrsson var positiv till den nya arenan. En ny modern arena kommer att betyda mycket för föreningen och spelarna. Akustiken på de nya arenorna är bra och det blir ofta högre intensitet i matcherna. Konstgräset ser han inte som något problem. Snarare tvärtom. Kvaliteten på underlaget är nu så pass bra att det inte är någon större skillnad mot vanligt gräs. Dessutom kommer planen att vara bra redan när serien startar vilket underlättar." 

I den lösningen som Djugården presenterade delar Djurgården och Hammarby på arenan. Läs Thomas Alexanderssons blogg och hela inlägget här. Eller så hittar du mer infromation på den officiella hemsidan.

Djurgårdens styrelse gick under fredagen på medlemmarnas linje och rekommenderade Stockholmsarenan som hemmaplan från och med 2013.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!