Fredag 22 Okt
Stockholm

Lårskada bekymrar Sara Larsson

Om en månad väntar proffsspel i USA för Sara Larsson. Men en lårskada bekymrar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Om en månad väntar proffsspel i USA för Sara Larsson, 29. Men en lårskada bekymrar försvararen som är med fotbollslandslaget i Portugal.

– Jag vill ju inte komma till Saint Louis skadad, säger hon till TT.

Förra veckan fick Larsson känning av en sträckning i baklåret. Hon följde ändå med till Portugal och testades på första träningen i måndags. Men det är tveksamt om det blir något spel i Algarve cup.

– Det sträcker fortfarande lite där bak så det är väldigt svårt att säga. Dessutom ett känsligt läge för mig eftersom proffsligan börjar snart och man vill ju inte komma dit med en lårsträckning.

Larsson kommer att göra en ultraljudsundersökning inom kort. Landslagsläkaren Johan Leanderson har ordnat tid på ett sjukhus i Albufeira.

– Vi får se vad den säger, därefter tar vi nya beslut om Sara ska kunna spela någon match här senare. Jag förstår att det är ett svårt läge för henne och vi kommer inte att skynda på något, säger Leanderson.

Innan Larsson skrev på proffskontraktet ringde hon förbundskaptenen Thomas Dennerby.

– Jag vill fortfarande satsa på landslaget och ville försäkra mig om att jag fortfarande var aktuell om jag skrev på, och det var jag sa Thomas, så kändes det bra. Vi kommer ju att få ledigt för landskamper och turneringar och jag ser verkligen fram emot EM.

Den amerikanska proffsligan börjar den 29 mars och Saint Louis Athletica har sin första match den 11 april.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela