Zlatan straffade Genoa. - Foto: Francesco Pecoraro/AP/Scanpix
Tårgasmoln sprider sig till planen och flera spelare drabbas. - Foto: Luca Bruno/AP/Scanpix
Domaren avbryter matchen. - Foto: Francesco Pecoraro/AP/Scanpix
5 av 6
Halsdukar användes för att lindra skadan från gasen. - Foto: Luca Bruno/AP/Scanpix
Publiken fick lämna sina platser på grund av tårgasen.
6 av 6
Publiken fick lämna sina platser på grund av tårgasen. - Foto: Luca Bruno/AP/Scanpix

Zlatan sänkte Genoa i tårfylld match

Zlatan Ibrahimovic blev målskytt när hans Milan besegrade landslagskompisen Andreas Granqvists Genoa med 2-0.

Genoa-Milan

Genoa-Milan    0-2 (0–0)

0–1 Zlatan Ibrahimovic (56 str), 0–2 Antonio Nocerino (80).

Utv, Genoa: Kakha Kaladze (54).

Publik: 23 000.

Matchen mellan Genoa och Milan fick avbrytas efter cirka 15 minuters spel sedan tårgas spridits på läktaren. Åskådarna tvingades fly från sina platser med svåra smärtor och halsdukar för munnarna.

Enligt italiensk media ska polisen ha använt tårgasen för att undvika läktarkravaller. Det finns sedan tidigare en konflikt mellan lagens fans efter ett bråk 1998 då en Genoasupporter knivmördades.

Zlatan målskytt på straff

Efter en stund skingrades gasen och matchen kunde återupptas. Men chocken efter tårgasattacken tycktes inte ha lagt sig och första halvleken var både sömnig och mållös.

I den andra halvlekens 56:e minut fälldes Zlatan Ibrahimovic av Kakha Kaladze i straffområdet. Domaren pekade på straffpunkten och visade ut Kaladze med andra gula kortet för kvällen. Ibra tog själv hand om straffen och satte 1-0 säkert i nättaket.

Strax därefter fick Robinho ett drömläge att utöka ledningen, men brasilianaren missade öppet mål från bara några meters håll.

Milan befäste dock sin ledning i den 80:e minuten när Antonio Nocerino punkterade matchen med sitt femte mål för säsongen.

Segern innebär att Milan går upp i tillfällig serieledning med en match mer spelad än Juventus.

Landslagets Andreas Granqvist spelade hela matchen och utmärkte sig främst genom en tackling på Zlatan som renderade i ett gult kort.

/

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.