Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Djurgården slopar sportsligheten

- 10/03/2009, 22:18 -

Stockholmarna kommer konsekvent fortsätta spela även vid motståndarskada.

Italienaren Fabio Capello beslöt under sin senaste sejour som tränare för Juventus att hans lag skulle spela vidare då en motståndare låg skadad. Något som skapade rabalder i det känsliga Italien.

Som första lag i Allsvenskan kommer Djurgården säsongen 2009 att följa samma princip. Laget kommer inte att spela ut bollen då en motståndare ligger skadad. Detta röstades igenom på klubbens årsmöte på tisdagskvällen.

Att rulla ut bollen över sidlinjen har varit en oskriven regel så länge fotbollen funnits. De lag som inte gjort det har anklagats för att vara osportsliga, trots att det i dag finns en regel att man får spela vidare så länge domaren inte blåser av spelet. Men nu slopar Djurgården alltså sportsligheten och kör på, oavsett vad motståndarna har för sig. Beslutet att avbryta spelet lämnar man helt enkelt över till domaren.

Ränka med att det kommer buas friskt när Djurgården spelar allsvensk fotboll 2009.

Nyheter24 har förgäves sökt Djurgårdens tränare Zoran Lukic och klubbens vd Alf Johansson för en kommentar.

Skrivet av: