Ministrar besökte Dif-projekt

Djurgårdsandans Drive-in-fotboll lyckat. Hoppas på ett rikstäckande projekt.


Idrotten ska hjälpa ungdomar att undvika en trasslig tillvaro är det tänkt. Drive-in-fotbollen i samarbete med Djurgården är ett projekt som startades 2007, vars satsning har varit mycket lyckad med uppemot 3000-4000 spelande ungdomar varje månad. I förra veckan besökte kultur- och idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth, integrationsminister Nyamko Sabuni och Stockholms idrottsborgarråd Madeleine Sjöstedt Djurgårdsandans Drive-in-fotboll i Botkyrka/Alby i södra Stockholm. Enligt projetledaren Patrik Asplund analyseras nu möjligheterna till en rikstäckande satsning.

"Djurgårdsandans Drive-in-fotboll har varit så framgångsrik att vi har inlett ett samarbete med Riksidrottsförbundet för att undersöka möjligheterna till att starta ett nationellt drive-in-projekt inom Riksidrottsförbundet", säger Asplund i ett pressmeddelande.

I nuläget finns Djurgårdsandans Drive-in-fotboll i Alby/Botkyrka och i Spånga/Tensta. Ett övergripande mål är givetivs att ge ungdomar en meningsfull sysselsättning samt att öka integrationen i samhället. Men tanken är också att projektet ska hjälpa ungdomar in i föreningslivet. Dock saknas det tillgångar för att utveckla satsningen till något ännu bättre.

"Men det behövs mer resurser och vi vill att fler företag ska ta ett samhällsansvar och stödja vår CSR-satsning så att vi kan ge fler unga individer en chans att förändra sitt beteende", säger Patrik Asplund.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!