Den unge anfallaren har en stor chans att slå sig in i Sveriges EM-trupp.
1 av 6
Den unge anfallaren har en stor chans att slå sig in i Sveriges EM-trupp. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
Guidetti har chans att ta hem skytteligasegern.
2 av 6
Guidetti har chans att ta hem skytteligasegern. - Foto: Peter Lous/Pro Shots/BILDBYRÅN
Zlatan Ibrahimovic hyllade Guidetti efter debuten mot Kroatien: – "Han är en spännande spelare och i varje lag måste det finnas en joker, sa Ibrahimovic till TV3.
3 av 6
Zlatan Ibrahimovic hyllade Guidetti efter debuten mot Kroatien: – "Han är en spännande spelare och i varje lag måste det finnas en joker, sa Ibrahimovic till TV3.
Guidetti och Feyenoord behöll kylan även ifall målet dröjde - först i den 70:de minuten spräcktes nollan.
4 av 6
Guidetti och Feyenoord behöll kylan även ifall målet dröjde - först i den 70:de minuten spräcktes nollan. - Foto: Bildbyrån
Svensken gjorde sitt 19:de ligamål mot jumbon De Graafschap.
5 av 6
Svensken gjorde sitt 19:de ligamål mot jumbon De Graafschap. - Foto: Bildbyrån
City rapporteras vilja ha tillbaka Guidetti efter säsongen. Men den utlånade anfallaren vill bara återvända om han "får nian eller tian."
6 av 6
City rapporteras vilja ha tillbaka Guidetti efter säsongen. Men den utlånade anfallaren vill bara återvända om han "får nian eller tian." - Foto: Bildbyrån

Guidetti sänkte jumbon - men: "Han kan inte bete sig"

Efter tre mållösa matcher svarade EM-aktuelle John Guidetti för sitt 19:e ligamål i Feyenoords 3-0-seger över De Graafschap. Men trots det var tränaren Ronald Koeman förbannad på sin spelare.


Zlatan: "Guidetti ska med"

Efter en succén i den holländska ligan tog förbundskaptenen Erik Hamrén ut John Guidetti i truppen mot Kroatien. Och efter matchen var lagkaptenen säker på sin sak: Talangen ska med till Ukraina.

– Absolut, han är en spännande spelare och i varje lag måste det finnas en joker, sa Zlatan Ibrahimovic till TV3 direkt matchen.

Feyenoord behövde en vinst borta mot jumbon De Graafschap för att inte tappa mark i toppstriden. Men hemmalaget försvarade sig väl och efter 70 minuter var ställningen fortfarande 0-0 – då klev lagets målkung fram.

Succéförvärvet John Guidetti fick ett friläge och efter ett misslyckat avslut lyckades han pricka in returen i öppet mål. Målet gav bortalaget andrum och bara sex minuter senare kunde Ruben Schaken utöka till 2-0 innan Sekou Cisse definitivt avgjorde matchen med sitt 3-0-mål i den 90:e minuten.

I 85:e minuten byttes dock Guidetti ut av tränaren Ronald Koeman som var förbannad på Guidettis uppträdande på planen. Koeman ansåg att Guidetti förstärkt situationer och rullat runt i gräset för mycket.

– När du gör så förminskar du din motståndare helt i onödan. Efter det fick han inte några frispark med sig, berättar Koeman för sajten Ad.nl, och fortsätter:

– Genom att byta ut honom gjorde jag klart för honom att han inte får hålla på så. Enligt mig förstod John också att det inte var något publikbyte, säger Koeman.

Guidetti är med sina 19 fullträffar endast fyra mål efter skytteligaledaren Bas Dost som hittills gjort 23 mål för Heerenveen.Feyenoord har, med sju matcher kvar att spela, fem poäng upp till ligaledaren AZ Alkmaar.

/
/
/
/
Mal
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.