Nykomlingen Åtvidaberg har gjort 12 mål på de första tre matcherna.
1 av 4
Nykomlingen Åtvidaberg har gjort 12 mål på de första tre matcherna. - Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX
Gefle IF:s Olof Mård  och Åtvidabergs Viktor Prodell i en luftduell. Prodell har inlett säsongen övertygande med fyra mål på tre matcher.
2 av 4
Gefle IF:s Olof Mård och Åtvidabergs Viktor Prodell i en luftduell. Prodell har inlett säsongen övertygande med fyra mål på tre matcher. - Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX
Åtvids tränare Andreas Thomsson var nöjd efter segern. "6-1 snackar man aldrig bort", sa han till Canal Plus.
3 av 4
Åtvids tränare Andreas Thomsson var nöjd efter segern. "6-1 snackar man aldrig bort", sa han till Canal Plus. - Foto: MARCUS ERICSSON/Bildbyrån
Veteranen Kristian Bergström gjorde mål igen.
4 av 4
Veteranen Kristian Bergström gjorde mål igen. - Foto: MARCUS ERICSSON/Bildbyrån

Succénykomlingen stormar vidare i allsvenskan

Åtvidaberg har övertygat i inledningen av säsongen och i dag kom tredje raka segern. Nykomlingarna körde över Gefle totalt och vann till slut med 6-1.


6-1

1-0. Viktor Prodell (4:e)
2-0. Magnus Eriksson (25:e)
3-0. Viktor Prodell (43:e)
3-1. Mikael Dahlberg (49:e)
4-1. Alberis da Silva (64:e)
5-1. Kristian Bergström (66:e)
6-1. Magnus Eriksson (74:e)

Publik: 2863

4-3 mot Örebro i premiären, 2-1 mot GAIS och i dag 6-1 mot Gefle. Nykomlingen Åtvidaberg, som tippades att åka ur serien, har hittills bjudit på både målfest och segrar.

I och med kvällens utklassning har Åtvidaberg gjort sanslösa 12 mål på de första tre matcherna. Gefle hade egentligen aldrig en chans och matchen var avgjord redan i halvtid. Då hade skyttekungen Viktor Prodell – fyra mål på tre matcher – smällt in två mål och Magnus Eriksson ett.

Gefles Mikael Dahlberg reducerade tidigt i den andra halvleken, men närmare än så kom aldrig Gävlelaget. På tio minuter gjorde succénykomlingen tre nya mål och det var Magnus Eriksson som fastställde slutresultatet till 6-1.

– Rätt starkt, 6–1 snackar man aldrig bort. Det är en av våra större segrar, absolut. Vi får njuta av den här i kväll, säger tränaren Andreas Thomsson till Canal plus.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

2 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.