Söndag 18 Apr
Stockholm

Jakten på Kalmar fortsätter

"Henke" riskerar landslaget för det allsvenska guldet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Idag fortsätter jakten på Kalmar när tvåan och trean i allsvenskan drabbar samman. Det kommer att bli blött och blåsigt. Det kommer att smälla och göra ont. Som det ska vara med andra ord.

Helsingborg, med Henrik Larsson, tar emot Elfsborg utan två av allsvenskans bästa spelare. Men det har varit lite si och så med "Henkes" medverkan. Han gjorde ett mål, assisterade till vinstmålet och fick sedan utgå med skada.

– Han tog det lugnt på träningen igår, men vi räknar med att han spelar. Han har haft känningar i baksida lår, men det ska inte vara några problem. Han kände lite redan innan matchen mot Malmö, men körde ändå, säger assisterande tränaren Peter Gerhardsson.

Med spelare som Anders Svensson och Tobias Linderoth skadade och Kim Källström bänkad har Sverige inte råd att förlora även "Henke". Portugalmatchen närmar sig med stormsteg och risken finns för en ny skada på Larsson. Sverige utan kapten Larsson skulle kunna bli en lätt munsbit för Christiano Ronaldos Portugal. Det kalla vädret hjälper väl knappast 37-åringens baksida .

Men nu kommer allsvenskan i första hand och med sex omgångar kvar kan allt fortfarande hända. Boråsarna ligger nära Kalmar men ändå långt ifrån. Fyra poäng kan vara för mycket att ta igen mot smålänningarna som nu bara har allsvenskan att tänka på efter Uefacupförlusten mot Feyenoord. Men Elfsborg jagar vidare trots förlusten mot Kalmar i söndags.

– Det är en viktig match med viktiga poäng i potten, inget snack, säger Elfsborgstränaren Magnus Haglund.

Elfsborg vann första mötet mellan lagen men har ändå stor respekt för motståndarna. Det är ju trots allt Kung Henriks lag.

– Vi vet att det kommer att bli en svår match. Dem har ett riktigt bra anfallsspel och vassa anfallsspelare. Det kommer att bli fart här, känns det som, säger Elfsborgs Teddy Lucic.

Helsingborg är ännu längre ifrån och släpar hela åtta poäng. Men efter derbysegern mot Malmö har klubben fyra raka segrar och kraftig vind i seglen.

– Vi har ju vunnit några nu och det är alltid skönt, lättare att komma ner på träningen, vi får ett bra självförtroende, säger Peter Gerhardsson till klubbens hemsida.

– Vi har definitivt inte gett upp. Vi hade en liten svacka i tre matcher, men annars har vi varit väldigt bra hela året, säger klubbens sportchef Jesper Jansson till FotbollDirekt.

Allsvenskan är fortfarande inte avgjord. Båda lagen kan hinna i kapp Kalmar men Helsingborgs formtopp kan nog bli avgörande. I småland hoppas man antagligen på ett oavgjort resultat.

Se Henrik Larssons benbrott i Celtic

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela