Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rutinen som gick upp i rök

- 07/10/2008, 14:32 -

412 landskamper försvann på bara några veckor.

Förbundskaptenen Lars Lagerbäck var bekymrad efter ytterligare ett bakslag. Den här gången var det Henrik Larssons tur.

- Jag har aldrig haft en sådan skadesituation sedan jag började. Jag kan inte påminna mig att vi haft så många högaktuella spelare för startelvan borta, säger han till TT.

Larsson gick sönder på landslagets inledande träning på Råsunda.

- Det är en bristning i högra lårets baksida, säger landslagsläkaren Anders Valentin till TT.

- Ja, en sån här skada tar några veckor att läka.

Skadan kom bara timmarna efter beskedet att mittfältaren Christian Wilhelmsson inte är redo för spel efter sin lårskada. I måndags tvingades mittbacken Olof Mellberg lämna återbud på grund av sin ljumskskada. Sedan tidigare är också Tobias Linderoth och Anders Svensson borta från VM-kvalsmatchen mot Portugal.

Sverige var EM:s äldsta lag och fullproppat med rutin. Men det är nya tider nu.

Men samtidigt har landslaget förlorat stor del av den rutin som burit fram de till så många mästerskap. De fem nyckelspelarna har tillsammans spelat 412 landskamper för Sverige. De ersätts med Viktor Elm, Petter Andersson, Andreas Johansson och Max von Schlebrügge som mäktar med i jämförelse ynkliga 28 matcher för Sverige. Ett bortfall på 384 oerhört viktiga internationella matcher.

Det generationsväxling som det svenska folket länge skrikit efter är här. Tidpunkten kunde däremot inte vara värre. Rutinen hade behövts mot Christiano Ronaldos Portugal.

Skrivet av: