Elmander får chansen?

"Henkes" skada kan öppna för comebackande Johan Elmander.


– Det är ju inte så här jag vill få chansen, men visst hoppas jag få spela, säger Johan Elmander.

Inför fotbolls-EM sågs Johan Elmander som given bredvid Zlatan Ibrahimovic i anfallet. Det var innan Henrik Larsson bestämde sig för ännu en comeback. I premiären mot Grekland fick 27-åringen, som var hjälte i kvalet med mål mot bland annat Spanien och Danmark, snällt lämna över sin plats till anfallsveteranen.

Efter ett inhopp i den första gruppspelsmatchen blev det spel på en för Elmander ovan plats på högerkanten i förlustmatcherna mot Spanien och Ryssland, som ersättare för lårskadade Christian Wilhelmsson. Men fortsatt spel på högerkanten är uteslutet. Till Expressen säger Elmander att han hellre "sitter hellre på bänken än spelar som mittfältare".

Inför lördagens VM-kval mot Portugal är det en bristning i Henrik Larssons högra lår som ger Elmander chansen att spela landslagsfotboll.

– Det var väldigt tråkigt med "Henkes" skada och jag är ju hellre förstavalet, men nu är det upp till oss andra forwards att visa att det funkar.

Efter succén i Premier league-debuten i Bolton med mål i 3–1-segern mot Stoke hann det bara gå en kvart i andra omgången innan nyförvärvet från Toulouse gick sönder. En dryg månad senare var Elmander tillbaka och har spelat från start i Boltons två senaste matcher, men till toppformen är det ännu en bit kvar.

– Dessutom är både Marcus Berg och Markus Rosenberg i ruggig form. Men jag borde ha goda chanser att få starta, jag tror att Portugal passar mitt spel ganska bra. Det kan bli läge för kontringar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

1 timme sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

2 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

3 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

3 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.