1 av 7
Domare Martin Hansson var återigen inblandad i en handssituation. Bollen tog på DIF:s Petter Gustafssons hand och Malmö ville ha straff – men Hansson friade. - Foto: Bildbyrån
Efter 2-0 såg Djurgården ut som ett slaget lag.
2 av 7
Efter 2-0 såg Djurgården ut som ett slaget lag. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Jiloan Hamad sätter 2-0 till Malmö.
3 av 7
Jiloan Hamad sätter 2-0 till Malmö. - Foto: MARCUS ERICSSON/BIldbyran
Wilton Figueiredo jublar efter sitt 1-0-mål.
4 av 7
Wilton Figueiredo jublar efter sitt 1-0-mål. - Foto: MARCUS ERICSSON/Bildbyran
Men James Keene förde Djurgården in i matchen igen med sitt reduceringsmål.
5 av 7
Men James Keene förde Djurgården in i matchen igen med sitt reduceringsmål. - Foto: MARCUS ERICSSON/Bildbyran
6 av 7
Keene fick öppet mål efter en tilltrasslad situation och satte enkelt dit reduceringen. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Mathias Ranégie avgör med sitt 3-2-mål i 87:e.
7 av 7
Mathias Ranégie avgör med sitt 3-2-mål i 87:e. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Ranégie räddade Malmö från praktfiasko

Malmö FF tappade en 2-0-ledning mot Djurgården och såg ut som ett slaget lag. Då klev Mathias Ranégie fram och satte 3-2 i den 87:e minuten.

Malmö FF inledde klart starkast på Stockholms Stadion och redan i den 13:e minuten nickade Wilton Figueiredo in 1-0 på Jimmy Durmaz inlägg. Därefter utökade skåningarna ledningen när Simon Thern vackert hittade fram till Jiloan Hamad som rullade in 2-0.

Malmö var det klart bättre laget och när domare Martin Hansson blåste av för halvtidsvila fanns det inte mycket som talade för Djurgården. Men tio minuter in i den andra halvleken reducerade James Keene med sitt första mål i den blårandiga tröjan. Och bara tio minuter senare var chockvändningen ett faktum. Finländske Kasper Hämäläinen tryckte in 2-2 från nära håll efter en hörna.

Efter kvitteringen var Malmö i brygga och Christer Youseff var bara en stolpträff från att ge Djurgården ledningen. Men mitt under Djurgårdspressen avgjorde Mathias Ranégie matchen och gav samtidigt en pressad Rikard Norling andrum.

– Bortsett från en period i andra halvlek så tycker jag att vi gör en jättefin match. Vi spelar jättefin fotboll stundtals, säger Rikard Norling till Canal plus.