Torsdag 16 Sep
Stockholm

Magnus Hedman: "Jag försökte ta mitt liv"

Magnus Hedman avslöjar allt i sin självbiografi "När ljuset släcks".
1 av 5
Magnus Hedman avslöjar allt i sin självbiografi "När ljuset släcks". Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
Mangus Hedman och Dulee Johnson dömdes för att ha köpt sex den 24 februari.
2 av 5
Mangus Hedman och Dulee Johnson dömdes för att ha köpt sex den 24 februari. Foto: SCANPIX
Hedman har en lång och framgångsrik karriär bakom sig, inte minst i landslaget. Här från den bragdartade VM-matchen mot Argentina 2002.
3 av 5
Hedman har en lång och framgångsrik karriär bakom sig, inte minst i landslaget. Här från den bragdartade VM-matchen mot Argentina 2002. Foto: Scanpix
Hedman var desto mer framgångsrik på fotbollsplanen. Bland annat med 58 landslagkamper för det svenska landslaget.
4 av 5
Hedman var desto mer framgångsrik på fotbollsplanen. Bland annat med 58 landslagkamper för det svenska landslaget. Foto: Scanpix
I november 2006 skrev Hedman på för José Mourinhos Chelsea. Han fick stå en match i reservlaget innan han åter la handskarna på hyllan.
5 av 5
I november 2006 skrev Hedman på för José Mourinhos Chelsea. Han fick stå en match i reservlaget innan han åter la handskarna på hyllan. Foto: Scanpix

Den tidigare landslagsmålvakten berättar i sin självbiografi om efterspelet till kvällen då han hade sex med en prostituerad kvinna: "Jag tog 24 stilnoct".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Sömnmedlet Stilnoct

Enligt Fass är Stilnoct sömntabletter som bör användas och skrivas ut med stor försiktighet. Rekommenderad dos för vuxna är en tablett precis innan man ska gå och lägga sig. Det finns även stora risker att användande av tabletterna kan leda till både psykiskt och fysiskt beroende.

STOCKHOLM. Efter en framgångsrik karriär med proffsspel i Skottland, England och Italien gick allting snett för Magnus Hedman. Nu berättar han allt i självbiografin "När ljuset släcks". 

Bland annat om ångesten som kom den 25 februari. Kvällen innan hade en deprimerad och folkskygg Hedman gett sig ut på en festkväll.

Det slutade med att han hade sex med en kvinna som han misstänkte var prostituerad.

– Jag tittade till dem och gjorde en reflektion, tyckte att det var lite skumt att de dök upp så där mitt i natten. En tanke, de kanske är prostituerade. Men den kilade förbi lika snabbt som den, skriver Hedman i självbiografin.

"Jag begick en suicidal handling - omedvetet"

Den forne målvakten drabbades av depressionen efter att ha dömts för dopningsbrott nio månader tidigare. Festkvällen skulle senare leda till en fällande dom för honom och Dulee Johnson och morgonen efter var ångesten outhärdlig.

– Alla tankar gjorde att jag hade svårt att sova. Jag tog en stilnoct. Ingenting hände så jag tog en till. 24 stilnoct senare vaknade jag till en rätt försenad frukost.

Hedman möttes av ett stökigt rum och mindes ingenting.

– Den jobbigaste upptäckten var att jag hade ringt och pratat med flera personer. Det längsta samtalet var på tjugo minuter. Jag hade skickat flera sms som jag inte ens begrepp själv. Det gjorde inte mottagarna heller, jag hade fått flera frågetecken tillbaka, skriver Hedman och fortsätter:

– I och med överdoseringen hade jag begått en suicidal handling, om än omedvetet.

Det var inte sista gången Hedman missbrukade den narkotikaklassade medicinen. Han gillade känslan av att fly från verkligheten och försvinna i ruset.

Botten nåddes när han ringde upp sina närmaste vänner och lanserade en idé om en nattklubb med klubb på övervåningen och restaurang på nedervåningen: målvakten hade då tagit 15 tabletter och hallucinerade framför sitt bord i vardagsrummet.

– Jag hade till och med tagit bilder på bordet och skickade det till dem. De fattade ingenting. En stund senare kom Matte (en av vännerna reds. anm) över och sa "Nu får du fan kamma till dig".

"När Ljuset släcks" släpps i dag av förlaget Norstedts.

Kommentera
Kopiera länk
Dela