Söndag 19 Sep
Stockholm

CL-seger – då drog Drogba

Didier Drogba har gjort sin sista match för Chelsea.
1 av 3
Didier Drogba har gjort sin sista match för Chelsea. Foto: Kirsty Wigglesworth/SCANPIX
Med den nyligen bärgade CL-titeln har ivorianen vunnit allt man kan vinna i England.
2 av 3
Med den nyligen bärgade CL-titeln har ivorianen vunnit allt man kan vinna i England. Foto: Martin Meissner/SCANPIX
Drogba firar sin 1–1-kvittering i den 88:e minuten. Målet tog Chelsea in i matchen igen och bäddade för klubbens första CL-titel.
3 av 3
Drogba firar sin 1–1-kvittering i den 88:e minuten. Målet tog Chelsea in i matchen igen och bäddade för klubbens första CL-titel. Foto: Frank Augstein/SCANPIX

Chelsea får se sig om efter en ny målspruta. I dag meddelade Champions League-hjälten Didier Drogba att han lämnar klubben.– Jag är klar i den här klubben, säger ivorianen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I söndags förde han sitt Chelsea till klubbens första Champions League-titel – nu är kärlekshistorian över. Didier Drogba har spelat sin sista match för Londonklubben. Enligt France Football bestämde sig ivorianen redan dagen efter finalen.

– Vi kommer inte att vara tillsammans nästa säsong. Eftersom jag bestämt mig för att lämna ville jag berätta det för lagkamraterna personligen, säger Drogba, till France Football.

Bröt ihop i omklädningsrummet

Men avskedet från lagkamraterna var allt annat än lätt. Anfallaren berättar att han bröt ihop i omklädningsrummet.

– Jag klarade knappt av det. Även fast jag sagt att jag vill lämna i tre år var det svårt för mig att medge att jag är klar med den här klubben, säger han.

Kan gå till kinesisk klubb

Drogba förklarar beslutet med att han inte känt sig delaktig i klubbens framtidsplaner och att han inte kan se sig själv på bänken nästa säsong. Anfallaren berättade även att han sökte ett nytt äventyr.

Det äventyret kan mycket väl bli den storsatsande kinesiska klubben Shangai Shenhuan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela