Måndag 10 Maj
Stockholm

Öqvist skadad - missar fotbolls-EM

Landslagsspelaren Josefine Öqvist är skadad - igen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Landslagsspelaren Josefine Öqvist är skadad - igen.

I april väntar ännu en operation, som troligtvis stoppar henne från spel i sommarens fotbolls-EM.

– Klart att det är tråkigt om det blir så, säger förbundskapten Thomas Dennerby till TT.

Skadorna har avlöst varandra för Linköpingsspelaren Josefine Öqvist. Efter flera lår- och knäskador har mittfältaren de senaste säsongerna haft problem med smärtor i ljumsken. För några månader sedan opererade hon en nerv som låg i kläm - men nu kräver förslitningsskadan en ny operation.

I början på april opereras hon i Göteborg av idrottsläkaren Leif Swärd, och därefter väntar två och en halv månads rehabilitering.

– Klart att det känns jättejobbigt med alla skador, säger Öqvist till Östgöta Correspondentens nätupplaga.

– Det borde räcka nu och det är inte utan att man tänker hur mycket man ska orka ta. Men jag måste göra det här.

Operationen innebär att landslagsstjärnan, som tvingades avbryta OS i somras på grund av lårbesvär, missar den damallsvenska vårsäsongen med Linköping. Därtill får hon troligtvis svårt att spela in sig i truppen till sommarens fotbollsfest, EM i Finland i augusti-september.

– Så är det säkert, säger 25-åringen om chanserna.

Förbundskapten Thomas Dennerby hade på onsdagseftermiddagen inte fått besked från Linköping om operationen, men medger att en skada på Öqvist skulle vara ett stort avbräck för damlandslaget.

– "Jossan" är ju en spelare som ger oss flera alternativ. Hon kan vara både mittfältare och forward, dessutom är hon ju väldigt "speedig", säger han till TT.

– Självklart finns alltid chansen att spela in sig, men samtidigt är det kanske en sund inställning att först och främst försöka bli helt frisk. Vi får ju inte sätta Josefine i den sitsen att hon drar på sig ytterligare något och missar ännu mer.

Även för Linköping, i fjol tvåa i damallsvenskan, tror Dennerby att Öqvists skada blir en tung smäll.

– Det är klart att de kommer känna av det. Vi i Sverige är ju väldigt bra på att skapa försvarare, men en spelare som producerar poäng är inte lika vanligt. Det är ju ofta där som guldkornen finns.

TT: Varför är just Öqvist så skadedrabbad?

– Det är svårt att säga, men "Jossan" går alltid på max. Sådant älskar man så klart, men det är givetvis kostsamt för kroppen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela