Han ser inte Phillip Lahm som en "riktig kvalitetsspelare" och rädds inte det tyska försvaret.
1 av 4
Han ser inte Phillip Lahm som en "riktig kvalitetsspelare" och rädds inte det tyska försvaret. - Foto: Joern Pollex/Getty Images
Rafael van der Vaart hånar Tyskland inför matchen.
2 av 4
Rafael van der Vaart hånar Tyskland inför matchen. - Foto: Julian Finney/Getty Images
Rafael van der Vaart under Hollands förlustmatch mot Danmark.
3 av 4
Rafael van der Vaart under Hollands förlustmatch mot Danmark. - Foto: Julian Finney/Getty Images
Förlorar Holland mot Tyskland så är EM över för Bert van Marwijks lag.
4 av 4
Förlorar Holland mot Tyskland så är EM över för Bert van Marwijks lag. - Foto: Frank Augstein/AP/SCANPIX

Van der Vaart hånar Tyskland

Holland är rejält pressat inför matchen mot Tyskland - då väljer Rafael van der Vaart att pika motståndarna: "Jag kan bara nämna tre kvalitetsspelare".


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

KHARKIV. Vid förlust mot Tyskland på onsdagen kan Holland vara ute ur EM. Men mittfältsstjärnan Rafael van der Vaart är till skillnad från Arjen Robben alllt annat än ödmjuk inför matchen mot guldfavoriten.

- Tyskland har självklart ett bra lag, men om jag ska namnge deras riktiga kvalitetsspelare så kan jag bara nämna tre - Mesut Özil, Mario Götze och Bastian Schweinsteiger, säger han enligt Ekstrabladet.

"Deras försvar är ok, inte mer"

Mittfältsstjärnan van der Vaart som har gjort 24 mål för Tottenham under de två senaste säsongerna rädds inte heller det tyska försvaret.

- Deras försvar är okej, men inte mer än så. Fotboll handlar om sjävförtroende och det har de massor av. Men när det kommer till att spela ordentlig fotboll, så är vi mer hemma än dem. Jag är övertygad om att vi kan skada dem, säger holländaren.

Ett kaxigt uttalande av den före detta Hamburgspelaren. Och ord som han kan få äta upp vid en holländsk förlust mot Tyskland.

*****                            

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!