Torsdag 15 Apr
Stockholm

Wenger: Giroud nästan klar för Arsenal

Olivier Giroud byter Montpellier mot Arsenal.
Olivier Giroud byter Montpellier mot Arsenal. Foto: AP/SCANPIX

Montpelliers skyttekung Olivier Giroud kommer att spela i Arsenal nästa säsong. I alla fall om man ska tro Arsene Wenger.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LONDON/KIEV. Landslagets och Montpelliers anfallsess Olivier Giroud, 25, ser ut att byta franska ligan mot Premier League. Arsenals tränare Arsene Wenger har bekräftat att affären snart är helt klar.

– Till 90 procent kommer han att vara en Arsenalspelare nästa säsong, säger Arsene Wenger i fransk teve.

Olivier Giroud har varit fransk fotbolls stora överraskning de senaste säsongerna. För två år sedan spelade 25-åringen i Tours i andradivisionen. Sedan flyttade han till Montpellier där han varit lysande. Den gångna säsongen gjorde han 25 mål och var den starkast bidragande orsaken till klubbens sensationella ligatitel.

Nu återstår det att se om framgångssagan fortsätter i Premier League.

– Han har en exceptionell talang och kommer att komma in väl i vårt lagbygge och sättet vi spelar på. Han är en riktig lagspelare och jag är säker på att han kommer att göra bra ifrån sig för oss.

Värvningen av Giroud kan betyda att superstjärnan Robin van Persie är på väg bort. Holländaren har endast ett år kvar på kontraktet och många klubbar är intresserade av anfallaren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela