Lördag 8 Maj
Stockholm

Zlatan trollade mer än någonsin

Ren magi. Det var det som på söndagen tog Zlatan upp i skytteligaledning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter tre nya Interpoäng på söndagen kan två saker konstateras. Det första att Zlatan Ibrahimovic är bättre än någonsin. Det andra att han inte bara är effektiv, han gör det snyggt också. Ett av svenskens två mål i 3-0-vinsten över Reggina var antagligen ett av årets allra snyggaste i Serie A. Efter matchen gav Zlatan en indikation om framtiden.

– Jag är mycket tillfreds över att vara i Inter, men nästa år får vi se vad som händer. Vad vill ni att jag ska säga? Vi får se helt enkelt, säger Ibrahimovic till RAI.

När han tillfrågades om han kunde vinna Champions League med Inter var Zlatan fåordig.

– Jag vet inte.

– Vi får se vad som händer när serien är slut. Just nu jobbar jag bara för att vinna den här ligatiteln, sa Zlatan till Gazzetta dello Sport.

Samtidigt försöker Managern José Mourinho tona ner svenskens dominans.

– ”Ibra” är en fantastisk spelare, men inget lag är beroende av en spelare. I så fall skulle den spelaren vara större än klubben, och det är ingen, säger José Mourinho enligt Corriere dello Sport.

Inter rivstartade matchen med att ta ledningen med 2-0 efter bara tio minuter. Efter Esteban Cambiassos 1-0 krutade Zlatan Ibrahimovic in tvåan på straff. Regginas målvakt Christian Puggioni gick åt rätt håll, men skottet var för hårt för att ta och bollen smet in under honom. Kort därefter fick Zlatan först en snedträff i ett öppet läge framför mål och sedan en stolpträff. I det läget kändes det som att han kunde göra tio mål den här eftermiddagen, bara skärpan var lite bättre.

Reggina var i själva verkar inte alls ofarliga. Bortalaget kom i några bra lägen, bland annat via några tunga skott utifrån, men Intermålvakten Julio Cesar gjorde en mycket bra match och höll välförtjänt nollan.

I matchminut 58 sprakade det magiska gnistor om hela San Siro. Zlatan tog sig förbi ett gäng motståndare med bollen i behåll och avslutade strax utanför straffområdet med att hur enkelt som helst chippa bollen över en chanslös Puggioni. Fullständig världsklass.

Bättre än så kunde det inte bli. Inter bibehåller därmed serieledningen på sju poäng ner till Juventus.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela