Östsiden låg under med 3-0 i den 64:e minuten men vände till 4-3.
1 av 3
Östsiden låg under med 3-0 i den 64:e minuten men vände till 4-3. - Foto: FAKSIMIL FRÅN DAGBLADET.NO
1-3 kom i den 65:e minuten. 2-3 i 73:e. 3-3 i 75:e och till sist 4-3 i 85:e.
2 av 3
1-3 kom i den 65:e minuten. 2-3 i 73:e. 3-3 i 75:e och till sist 4-3 i 85:e.
Enligt uppgifter i norska medier har flera personer spelat tiotusentals kronor på att Östsiden skulle vända matchen.
3 av 3
Enligt uppgifter i norska medier har flera personer spelat tiotusentals kronor på att Östsiden skulle vända matchen. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

"Svensk maffia kan ligga bakom norsk spelskandal"

Norsk fotboll skakas av en spelskandal. I helgen ställde fotbollsförbundet in en ligamatch efter misstankar om att den var uppgjord. Nu tror förbundet att en maffia från Sverige ligger bakom skandalen.


Östsiden-Follo

Den första matchen som misstänktes vara inblandad i spelskandalen var Östsiden mot Follo i norska division 2.
Follo ledde matchen med 3-0 i den 64:e minuten. Då gick flera personer in och spelade på att Östsiden skulle vinna matchen. Enligt norska medier ska spelombud ha mottagit belopp på upp till 120 000 kronor. Då hände det här:

65:e minuten 1-3.
73:e 2-3.
75:e 3-3.
85:e 4-3.

OSLO. På söndagen meddelade det norska fotbollsförbundet att matchen mellan Ull/Kisa och HamKam i division 2 inte kommer att spelas. Förbundet misstänker att spelare i lagen är inblandade i en muthärva – arrangerad av en Balkanmaffia med anknytning till Sverige.

– Förbundet har fått information om att en ex-jugoslavisk maffia med ursprung i Sverige har varit involverad, säger norska fotbollsförbundets generalsekreterare Kjetil Siem till VG.

Ledde med 3-0 – förlorade med 4-3

Även VG har uppgifter som säger att maffian ska vara inblandad. Helgens match är den andra i Norge som utreds i en spelskandal som bara växer. Sedan tidigare är mötet mellan Östsiden IL och Follo FK under utredning. Follo ledde med 3-0 efter 64 minuter men tappade allt och förlorade med 4-3.

– Jag fruktar att det rör sig om ännu fler matcher än de vi har uppmärksammat, säger Kjetil Siem till Dagbladet.

Spelombud har tagit emot spel för uppemot 100 000 kronor på matchen mellan Östsiden och Follo. Förbundet misstänker att två Follospelare är inblandade i muthärvan.

"Vi spelare ser allvarligt på de här anklagelserna"

Spelarna nekar dock till anklagelserna. Follos lagkapten Anders Lübeck säger så här till klubbens hemsida:

"Vi spelare ser allvarligt på anklagelserna om en möjlig resultatsmanipulation och önskar att frågans reds ut så snabbt som möjligt. Även om anklagelserna känns obehagliga vill vi fortsätta fokusera på vår sportsliga framgång och ber om förståelse och respekt för detta", skriver Lübeck.

HÄR kan du se Östsidens vändning från 3-0 till 4-3 och döma själv.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!