Peter Forsberg glänste som anfallare när TV-laget spelade välgörenhetsmatch mot Team Ångermanland.
1 av 9
Peter Forsberg glänste som anfallare när TV-laget spelade välgörenhetsmatch mot Team Ångermanland. - Foto: Olle Liljeblad/Nyheter24
Forsberg startade matchen som anfallare men blev sedan högermittfältare.
2 av 9
Forsberg startade matchen som anfallare men blev sedan högermittfältare.
Trots att han såg lite otränad ut löpte Foppa otroligt mycket matchen igenom. Krigarmentaliteten sitter i.
3 av 9
Trots att han såg lite otränad ut löpte Foppa otroligt mycket matchen igenom. Krigarmentaliteten sitter i.
Han körde dock hockeybyten..
4 av 9
Han körde dock hockeybyten..
Foppa jublar efter sitt drömmål.
5 av 9
Foppa jublar efter sitt drömmål.
Och gör vågen för för ungarna som hejade fram honom.
6 av 9
Och gör vågen för för ungarna som hejade fram honom.
Peter Forsberg tillsammans med Robert Prytz, 52. Prytz var för övrigt magnifik som högerback.
7 av 9
Peter Forsberg tillsammans med Robert Prytz, 52. Prytz var för övrigt magnifik som högerback.
Efter matchen var autografjägarna på jakt efter matchens huvudperson.
8 av 9
Efter matchen var autografjägarna på jakt efter matchens huvudperson. - Foto: Olle Liljeblad/Nyheter24
Två Forsberg med massa VM-guld. Peter och skidskytten Magdalena.
9 av 9
Två Forsberg med massa VM-guld. Peter och skidskytten Magdalena. - Foto: Olle Liljeblad/Nyheter24

Foppas nya karriär: fotbollsanfallare

Första fotbollsmatchen på tio år – då slog Peter Forsberg till med ett drömmål redan efter fem minuter. "Rätt nöjd med det fotbollsmålet faktiskt".


Peter Forsberg är Sveriges bäste ishockeyspelare genom tiderna. Men hur bra är han egentligen på fotboll? Den frågan ställde sig många i publiken när kändisfyllda TV-laget, för dagen med Foppa i anfallet, mötte Team Ångermanland i en välgörenhetsmatch under tisdagskvällen.

Svaret? Lysande. Forsberg, som såg otränad ut, var under långa stunder fullständigt briljant. Och redan i den femte minuten bjöd han publiken på ett riktigt drömmål.

– Jag är rätt nöjd med det fotbollsmålet faktiskt. En tunnel först och sedan en tvåfotare på målvakten och så väntade jag in backen som slajdade förbi och så lade jag in den i öppen bur. Jag tror inte jag gjort något snyggare fotbollsmål. Jag hoppas att det läggs upp på Youtube snart, säger Peter Forsberg till Nyheter24.

Du såg riktigt vass ut matchen igenom. Du funderade aldrig på att bli fotbollsproffs?

– Jag spelade tills jag var 14, 15 år men jag kunde inte springa, som du kanske såg. Jag var väldigt trög. Även när jag var yngre var jag dålig på att springa, så det blev ganska naturligt att det blev hockeyn. De sista tio åren har jag knappt spelat en fotbollsmatch, men jag tyckte det kändes okej ändå.

Hur bra tror du att du hade kunnat bli?

– Nja, jag tror ändå inte att jag hade blivit så bra. Jag är nog för tung i kroppen. Tittar man på fotbollsspelare i dag väger de inte mer än 65, 75 kilo och mina 90, 95 kilo skulle inte fungera. Men fick jag få stå still och spela skulle jag nog varit helt okej. 

Trots att du lagt av med hockeyn är du fortfarande ungarnas största idol. Vad tycker du om att Foppafebern aldrig tycks gå ner?
– Nja, jag vet inte. Ibland är det mer föräldrarna som säger till ungarna att ”ta autograf av honom där borta”. Jag tror inte vissa ungar känner igen mig riktigt. De tror jag är en skäggig jultomte ungefär. Men det är ganska kul ändå att man får uppskattning. Man har ändå krigat ett antal år i hockeyn.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

3 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.