England fick revansch för EM-debaclet och vann med 2–1 mot Italien.
England fick revansch för EM-debaclet och vann med 2–1 mot Italien. - Foto: SALVATORE DI NOLFI/SCANPIX
Det var Italiens Daniele De Rossi som inledde målskyttet men England vände och vann matchen. - Foto: PETER SCHNEIDER/SCANPIX

Defoe drömskott gav England revansch för EM

Som en blixt från klar himmel. Kritiserade Jermaine Defoe slog till med ett drömmål – och England fick sin revansch mot Italien.

Italien–England 1–2 (1–1)

Målen: 1–0 (15) Daniele De Rossi, 1–1 (27) Phil Jagielka, 1–2 (80) Jermaine Defoe

BERN. I EM förlorade England på straffar mot finalisterna Italien i kvartsfinalen. Besvikelsen var stor i det engelska lägret och som vanligt kritiserade den brittiska pressen sitt landslag för ytterligare ett fiasko. Kanske fick spelarna smaka på revanschen goda sötma i träningslandskampen mot italienarna.

Matchen såg ut att gå mot ytterligare ett oavgjort resultat men då slog en minst sagt oväntad matchhjälte till i den 80:e minuten. 29-årige Jermaine Defoe tog emot bollen på vid straffområdeslinjen, fintade bort en svagt försvarande Ignazio Abate, och fick på en drömträff rakt upp i krysset bakom Gigi Buffon. Buffon var visserligen på bollen men skottet var alldeles för hårt för att kunna pressa utanför målramen.

Defoe fick därmed äran att avgöra matchen som slutade 2–1 till England. Men det var Daniele De Rossi som inledde målskyttet på hörna i den 15:e minuten. England svarade dock genom Phil Jagielka bara tolv minuter efteråt. Men vem hade trott att den välspelade landskampen skulle avgöras av Defoe?