Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är världens bästa lagnamn

- 04/10/2012, 17:38 -
Röd bil som brinner.
1 av 3

Motor Action FC är coolt, men det räcker inte längre än en 9:e plats.

AP

Fotboll.
2 av 3

Schweiziska Young Boys finns med på listan.

Ap

Fotbollspelare som spelar match.
3 av 3

The Strongest har spelat i över 100 år i den Bolivianska högsta divisionen.

Ap

I brist på coola lagnamn i Sverige söker Nyheter24 sig utomlands för att finna lite kvalité. Här är listan på de coolaste lagnamn någonsin.

10. Young Boys Berne

Young Boys är ett väletablerat europeiskt fotbollslag från Bern, Schweiz. Det var inte jättelänge sedan som de åkte på stryk mot Liverpool i Europa Cupen. Laget har vunnit den Schweiziska förstaligan elva gånger. Spelar man för Young Boys får man inte ha nummer två på ryggen, detta då numret är pensionerat. Young boys jobbar inte bara med fotboll utan även landhockey och bowling.

9. Motor Action 

Motor Action Football Club kommer ifrån Harare, Zimbabwe. I början av 2000-talet gjorde laget en satsning vars mål var att ta sig upp i landets Premier League, de lyckades med sin bedrift och spelar just nu i högsta divisionen. Det sägs att Motor Action FC kommer ifrån askan av Blackpool FC, exakt vad det innebär är oklart. Vad som däremot är glasklart är att laget vann Ligacupen förra året, har en hemmaarena som tar 10 000 personer och, som om inte det var nog att heta Motor Action, så kallas de för Mighty Bulls!

8. Løv Ham

Detta skinkglada gäng kommer ifrån vårt grannland Norge och en liten by som heter Fyllingsdalen. Från början var klubben uppdelad i två lag, det ena hette Lövåsen, och det andra Hamre. Tillsammans bildar dom det lite mer köttiga Löv Ham. Totalt hade föreningen 600 medlemmar och deras A-lag spelade i den norska andra divisionen fram till 2011 då laget gjorde ytterligare en sammanslagning med ytterligare ett lag. Denna gången var det Fyllingen som ville spela fotboll med Löv Ham och därför bildades klubben FK Fyllingsdalen. Vi kommer för alltid att minnas laget som gjorde det allmänt fiskiga Norge, lite mer köttigt. Vila i frid, Löv Ham.

7. Deportivo Moron

Club Deportivo Morón kommer ifrån staden Morón strac utanför Buenos Aires i Argentina. Just nu spelar laget i Primiera B Metropolitana, för oss som inte är insatta i argentinsk fotboll är det samma som division 3. Klubben bildades 1947, då med namnet Club Sportivo Morón och så hette de fram till 1951 då de döpte om klubben till det ganska så skojfriska namnet Club Deportivo Morón. 

6. The Strongest

Detta starka gäng är faktiskt ganska framgångsrika. Laget skapades redan 1908 och har bland annat bidragit med landslagsspelare till Bolivias VM 1994-trupp. Klubben är faktiskt den äldsta klubben i Bolivia och är den enda klubben i landet som spelat i den bolivianska toppdivisionen under ett helt århundrade. Namnet i sig är väl egentligen inte jättekul, en smula kaxigt kanske, men det är väl lite med all rätt för ett lag som stått starka under så många år? 

5. Semen Padang

Semen Padang är inte bara klubbens namn, utan även företaget som äger klubbens namn: Kabau Sirah Semen Padang. Klubben kommer ifrån staden Padang i Indonesien. I folkmun brukar laget kallas för Kabau Sirah, men Semen Padang är dess namn. 1992 vann Semen Padang Piala Liga Indonesia genom ett viktigt mål av spelaren Delvi Adri, med hans hjälp tog sig klibben till Asian Winners Cup där de tog sig hela vägen till kvartsfinal. Starkt jobbat!

4. King Faisal Babies

Detta sköna lagnamn hittar vi i Ghana där de spelar i Poly Tank Division One League (Ghanas svar på Superettan). King Faisal Babies är faktiskt såpass bra att de hade med en spelare i VM 2006. Habib Mohamed som spelade back för Ghana. De har under många år spelat i Ghanas Premier League men blev nedflyttade förra året.

3. Botswana Meat Commission FC

Mer kött på topplistan över sköna fotbollsnamn, denna gång rör det sig om en klubb från Lobatse, Botswana. Meat Commission kan ses som ett farmalag till Tottenham Hotspurs, rent officiellt stämmer inte detta men i Tottenhams podcast "The Fighting Cock" har Spurs-fansen fattat tycke för Meat Commission. En viktig detalj på deras hemmaarena är att den förutom att ta in lite drygt 22 000 åskådare, så har den två omklädningsrum för män, och två för kvinnor. Det finns ingen information om ett slakteri på arenan.

2. Playtime Tigers

Playtime Tigers är ett av fem lag i Grand Bahama Football League. Det går inte jättebra för laget just nu, förra säsongen åkte de på totalt nio förluster av tio möjliga och slutade ohjälpligt sist i ligan. Tur för dem att de har ett kul namn.

1. Insurance Management Bears

Min personliga favorit på listan, ett namn som har allt: Björnar, försäkring och management. Känns hur pålitligt som helst! Laget är ett av sju i Bahamas högstaliga, och de stod som segrare i Bahamas President's Cup förra säsongen. Försäkrings-björnarna är ett av Bahamas mer framgångsrika lag och har vunnit ligan totalt sex gånger varav fyra av dom skedde på raken.